Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2013. július
Konfuciusz Intézet 2013. július

_23

Ujhelyi István, az Országgyűlés Alelnökének és egyben az SZTE Konfuciusz Intézet elnökének meghívására az áprilisi szecsuáni földrengés sújtotta területről július 25-én, csütörtökön 50 fős diákcsoport érkezett Zánkára, hogy felejthetetlen 12 napot töltsön el Magyarországon. A gyerekeket 10 fős vezetői csoport kíséri: hivatalvezetők, diplomaták és pedagógusok.

Tanulj te is kínaiul az SZTE-n

Gondolkoztál már azon, hogy a diplomázást követően miként tudnád az értékedet növelni a munkaerőpiacon? Tudtad, hogy hiába a jó diploma, több európai nyelv ismerete, a friss diplomások nagy része akár fél-egy évig sem talál a végzettségének megfelelő állást? Tudtad, hogy a saját érvényesülésednek, sikerednek a kulcsa itt van előtted az SZTE-n? Vedd fel te is az SZTE Konfuciusz Intézet kínai nyelvi kurzusát az ETR-ben, és indulj magabiztosan az életben!

montazs2

kinai_delegacio_a_rektoriban

2013. július 4-én a Tianjini Kínai-Magyar Üzleti Fórumra 11 szakmai területről több mint 30 kínai vállalat közel 50 kínai üzletembere érkezett a Szegedi Tudományegyetemre az észak-kínai Tianjin tartományi jogú városából, hogy gazdasági partnerekre találjon Szegeden és a dél-alföldi régióban.

2013. július 17.

blackboard_1

Az SZTE Konfuciusz Intézet interjút készített Fehér Ottóval, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának hallgatójával, aki az SZTE Konfuciusz Intézetben megpályázta és sikeresen elnyerte a Kínai Nyelvoktatási Tanács (Hanban) egy éves shanghai ösztöndíját. Ottó szeptembertől a Shanghai Nemzetközi Tanulmányok Egyetemen folytatja tanulmányait, erről kérdeztük Őt.