Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2013. július

Tanulj te is kínaiul az SZTE-n! Indulj magabiztosan az életben! - Kínai nyelvtanfolyam egyetemi hallgatóknak

Tanulj te is kínaiul az SZTE-n

Gondolkoztál már azon, hogy a diplomázást követően miként tudnád az értékedet növelni a munkaerőpiacon? Tudtad, hogy hiába a jó diploma, több európai nyelv ismerete, a friss diplomások nagy része akár fél-egy évig sem talál a végzettségének megfelelő állást? Tudtad, hogy a saját érvényesülésednek, sikerednek a kulcsa itt van előtted az SZTE-n? Vedd fel te is az SZTE Konfuciusz Intézet kínai nyelvi kurzusát az ETR-ben, és indulj magabiztosan az életben!

2013. július 25.


 

Miért is?


  1. Tanulj te is kínaiul az SZTE-nJelenleg a munkaerőpiacon az orosz és az arab mellett a kínai nyelvtudással rendelkező pályázók a legkeresettebbek!
  2. Számos kínai vállalat Magyarországon működteti (egyik) európai központját. Számukra a kínaiul beszélő alkalmazott kincset ér!
  3. Kína számos ösztöndíjjal várja a magyar fiatalokat a legkülönbözőbb egyetemekre és szakokra. Mindössze a repülőjegyet kell fizetned, és fél-egy, akár teljes képzéseken is tanulhatsz havi ösztöndíjjal, tandíj és kollégiumi-díj mentesen Kína legkiválóbb egyetemein.
  4. A 2014/2015-ös tanévre a Kínai Állam még több kelet-európai, így magyar hallgatónak készül lehetőséget adni arra, hogy (nyelv)tudását Kínában csiszolja!
  5. Az angol nyelvismeret ma már szinte minden munkakörben kötelező, a kínai viszont elengedhetetlen, ha jó munkát és fizetést szeretnél!
  6. Az SZTE Konfuciusz Intézetben a Kínai Állam hivatalos nyelvvizsgáját (HSK) is leteheted, amelyet akkreditálva leendő munkahelyeden is elismertethetsz! Két félév szorgalmas kínai nyelvtanulás után akár az alapfokú kínai nyelvvizsgát is le tudod tenni!
  7. Az SZTE Konfuciusz Intézet folyamatosan indítja egymásra épülő kurzusait, így a kezdő szinttől egészen a felsőfokú szintig megállás nélkül fejlesztheted, csiszolhatod a nyelvtudásodat!
  8. Kiválóan fejleszti a memóriát. Szakemberek kimutatták, hogy a kínai nyelvet tanulók/beszélők egyszerre használják a bal és a jobb agyféltekéjüket is, ami nem jellemző más nyelveket beszélők esetében.


Az ETR-ben az alábbi kurzusokat találod meg (Valamennyi kurzus 3 kredit értékű!):


ETR-kód

Tantárgy megnevezése

Beosztás

Időpont

XA0021-KINK2

XA0021-KINK3

Kínai nyelv

hétfő és szerda

12:00 – 13:30

XA0021-KINK1

Kezdő kínai nyelv

kedd és csütörtök

12:00 – 13:30

XA0021-KINK1

Kezdő kínai nyelv

hétfő és szerda

14:00 – 15:30

XA0021-KINK2

XA0021-KINK3

Kínai nyelv

kedd és csütörtök

14:00 – 15:30

XA0021-KINK1

Kezdő kínai nyelv

hétfő és szerda

16:00 – 17:30

XA0021-KINK2

XA0021-KINK3

Kínai nyelv

kedd és csütörtök

16:00 – 17:30

XA0021-KINK1

Kezdő kínai nyelv

hétfő és szerda

18:00 – 19:30

 

Tanulj te is kínaiul az SZTE-nTanfolyamaink min. 10 fő jelentkezése esetén indulnak! Amennyiben lesz olyan tanfolyam, amelyre nem gyűlik össze a 10 fő, úgy az ETR-en keresztül jelezni fogjuk a hallgatónak, hogy mely más időpontra meghirdetett kurzus felvételét javasoljuk! Az órákat kínai mint idegen nyelv szakos anyanyelvi tanárok tartják angol nyelven. Az órák megértéséhez alapszintű angol nyelvtudás szükséges.


A tanár által kijelölt tankönyvet a hallgatók kikölcsönözhetik az SZTE Klebelsberg Könyvtárból, illetve szükség esetén a tananyagot fénymásolva kapják meg az oktatótól.