Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  RÓLUNK  --  OKTATÓINK

Oktatóink


HeLijiao-

He Lijiao (Nancy), Kínai mint második idegennyelv tanár szerzett mesterdiplomát. 2016- 2017 között önkéntes tanárként, 2019 óta pedig a Shanghai Nemzetközi Tanulmányok Egyetem küldötteként a tanári kar oszlopos tagja. Nagy érdeklődést mutat a kínai tanítás iránt, őszinte és optimista embernek tartja magát Szeret kínai költeményeket és prózát szavalni, és kiváló a hagyományos kínai kalligráfiában. Oktatói munkájával a lehető legnagyobb mértékben hozzá kíván járulni Magyarország és Kína barátságához.

Xu_Xiaolu

Xu Xiaolu (Luna), Kínai mint második idegennyelv tanár szerzett mesterdiplomát. Két évig volt önkéntes kínai nyelvtanár a Babeş-Bolyai Tudományegyetemen Konfuciusz Intézetében, mielőtt 2019 szeptemberében csatlakozott a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének munkájához. Luna nagy tapasztalattal rendelkezik a kínai nyelvoktatás és a kulturális tevékenységek szervezése terén. Szeret olvasni, és mindig örömét leli a nyelvhasználat művészi kifejezésében. Alig várja hogy diákjaival együtt fedezhesse fel a történelmi és kortárs kínai kultúrát Szegeden.

REN_PING

Ren Ping (Sophia), Kínai mint második idegennyelv tanár szerzett mesterdiplomát, 2021- től a Shanghai Nemzetközi Tanulmányok Egyetem küldötteként, a Konfuciusz Intézet tanári karának tagja. A több mint 10 éves tapasztalattal rendelkező Sophia, számos diákot készített fel, állami szintű versenyekre és ösztöndíjakra, valamint segítette továbbtanulásukat számos neves kínai egyetemre. Azt a filozófiát vallja, hogy „naponta végezzünk önvizsgálatot, hogy a tanítás a tanárok és a diákok javára váljon”. A tanulók haladása, fejlődése elsődleges szempont számára. Sophia őszintén reméli, hogy diákjai fiatalságukat és idejüket jól kihasználják a kínai nyelv elsajátítására, hogy az hozzájáruzlhasson Magyarország és Kína örökzöld barátságához.

Du_Congping

Du Congping (Gary), mesterdiplomás kínai mint idegennyelv tanár, 2014-ben Budapesten és Székesfehérváron tanított kínai nyelvet, 7 évvel később pedig nagy örömmel tért vissza Magyarországra, hogy a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetében folytassa a tanítást. Gary a „játékos tanítás” és „a tapasztalati tanulás” filozófiáját vallja. Reméli, hogy a kínai tanításon keresztül még több embernek segíthet nemzetközi szinten Kínáról tanulni. Széles körben érdekli a sport és a zene, például a pigpong, kosárlabda és a gitár.

Zou_Haojing

Zou Haojing (Ethan), mesterdiplomás kínai mint idegennyelv tanár, a Ezt megelőzően kínai nyelvet tanított a marokkói Hassan II Egyetemen. A fotózással és a hagyományos kínai pecsétvágással foglalkozó Ethan reméli, hogy kínai tanítása révén nagymértékben felkelti a nemzetközi hallgatók érdeklődését a csodálatos kínai kultúrák iránt.

Lu_Yan_Anni

Lü Yan (Anni), A Beijing Nemzetközi Tanulmányok Egyetemen szerzett diplomát, immár szegedi lakosú oktató. 2020 óta tanít a Konfuciusz Intézet partneriskoláiban. Anni szereti a zenét, a filmeket és imád utazni. Elhivatott és türelmes tanár, aki különféle tanítási módszereivel igyekszik felkelteni a tanulók érdeklődését. Anni célja, hogy diákjaiban folyamatosan fenntartsa a kínai nyelv és kultúra iránti kíváncsiságot.

_Fan_Libo

Fan Libo, a Szegedi Tudományegyetem doktorandusz jelöltje, budapesti lakosként a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének kötelékében végzi pedagógiai munkáját. Fan Libo reméli, hogy pályafutása során oktató munkájával nagymértékben hozzájárulhat a hallgatók kínai nyelv iránti szeretetének elmélyüléséhez.

Peng_Diya

Peng Diya, a Szegedi Tudományegyetem doktorandusz jelöltje, szegedi hallgatóként a Konfuciusz Intézet önkéntes kínai tanára. Diya diplomáit a Sha'anxi valamint a Hongkongi Egyetemen szerezte. Egy évig Xi’an városba tanított kínai nyelvet és irodalmat. Reméli a kínai történelem és kultúra megismertetése és oktatói tevékenysége által kiszélesítheti a diákok látókörét.