Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2019. január
Konfuciusz Intézet 2019. január

shaanxi_delegacio

2019. január 17-én (csütörtök) a Shaanxi tartományi kormányzat és a küldöttsége látogatást tett Magyarországra, ahol sikeres tárgyalásokat folytatott a Csongrád Megyei Közgyűléssel és a Szegedi Tudományegyetemmel egyaránt. A két fél eszmecserét folytatott, majd egyetértésre jutott a gazdaság, kereskedelem, kultúra és turizmus terén folytatott együttműködésről. Jelen látogatás további célja a két tartomány és állam közötti baráti kapcsolatok folytatása, a két fél közötti együttműködési szándék nyomonkövetése, valamint a kétoldalú kapcsolatok fejlődésének átfogóbb, magasabb szintre való előmozdítása.

lampionunnep

Szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt a Kínai Újév - Lampionünnep rendezvényünkre, mely 2019. február 19-én (csütörtökön) 16:00 órától kerül megrendezésre a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalának átriumában

kiallitas_-_matematikus

Az SZTE TTIK Kalmár László Informatikai Intézet, az SZTE Klebelsberg Könyvtár és az SZTE Konfuciusz Intézet szeretettel meghívja Kalmár László matematikus Kínában A magyar-kínai matematikai kapcsolatok kezdetei – válogatás a Kalmár-hagyatékból című kiállítás megnyitójára.

hskpreparationcourse01

Szegeden az SZTE Konfuciusz Intézetben 2019. március 23-án HSK, HSKK és YCT nyelvvizsgára lehet jelentkezni.

szilvafa festészet

A Bambuszfestészeti tanfolyam folytatásaként az SZTE Konfuciusz Intézet Szilvafa-virág festészeti tanfolyamot szervez, amely kéthetente kerül megrendezésre a Szent-Györgyi Albert Agorában.