Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2018. március
Konfuciusz Intézet 2018. március

kalmar

Ajtónyitók - Beszélgetések a sinológia mestereivel (magyarul beszélő, dokumentumfilm sorozat)

Kínai Kurzus Makó

2018. február 10-én elindult a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete által szervezett kínai kultúra tanfolyam a Makói Művelődési Központban.

Kínai Nagykövetség Újévi Fogadás

Kínai Nagykövetség Újévi Fogadás

Szeged, február 13 – A Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének igazgatói, kínai nyelvtanárai és önkéntesei meghívást kaptak Budapestre, a Kínai Nagykövetség által a magyar-kínai tanárok és önkéntesek részére szervezett fogadásra.

Tavaszünnep

Sohasem gondoltam, hogy az élet ilyen mozgalmas lehet. Mielőtt észrevettem volna, már majdnem hat hónapja tanítok kínait a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetében, Magyarországon.

Tavaszünnep

Budapest, február 17. – A „Boldog Tavaszünnep/Gyönyörű Kínai Tavasz” című ünnepségsorozat második fordulóját rendezték meg a Budapest XV. kerületében lévő China Martban, melyen a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete társrendezőként működött közre. Wang Zheng úr, Kína Magyarországi Nagykövetségének kulturális tanácsosa, valamint Németh Angéla, Budapest XV. alpolgármester asszonya is tiszteletét tette az eseményen.

rovo

Budapest, Feb. 26 – Kína Magyarországi Nagykövetsége 2018. február 26-án este 6 órakor tartotta a Kínai Újévi Fogadását Budapesten. Mintegy 400 vendég jelent meg ezen a rangos eseményen, köztük a magyar-kínai kapcsolatok ismert személyiségei, híres Magyarországon elő kínaiak, kínai vállalatok magyarországi képviselői és hazánkban tanuló kínai diákok.