Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2017. május
Konfuciusz Intézet 2017. május

Jankay a Színpadon

2017. május 24-én (szerda) Jankay a színpadon elnevezéssel tartottak tehetséggondozó gálaműsort a békéscsabai Jókai Színházban, ahol kínai produkcióval is felléptek a diákok.

Csaladi nap Gregor

A Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete 2017. május 19-én (péntek) a Gregor József Általános Iskola Családi Napján vett részt, amely Újszegeden a Gellért Szabadidőközpontban került megrendezésre.

Jankay Családi Nap

Az Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete 2017. május 27-én (szombaton) Békéscsabán, a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola családi napján vett részt.

2017. május 31.

panda_nap_csoport

2017. május 28-án (vasárnap) Gyereknap alkalmából az SZTE Konfuciusz Intézet Pandanapot szervezett, ahol kicsiket és nagyokat egyaránt vártak a Szegedi Vadasparkba. A rendezvény óriási sikert aratott, hiszen több százan keresték fel a standokat.

Kínai Híd Nyelvi Verseny


Április 28-án a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetsége főszervezésében és a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézet társszervezésében a szegedi IH Rendezvényközpontban rendezték meg a középiskolások számára rendezett X. Kínai Híd Nyelvi Verseny országos döntőjét, amelynek témája „Tanulj kínaiul, és nyiss a világ felé”.
2017. május 23.
Panda

2017. május 28-án (vasárnap) Gyereknap alkalmából az SZTE Konfuciusz Intézet ismét Panda Napot szervez 10 órától a Szegedi Vadasparkban.

Konfuciusz_teahaz

2017. május 5-én, pénteken a Konfuciusz Teaház vendégeként dr. Matura Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója és a Közép-európai Ázsia Kutató Központ alapítója érkezett Szegedre, hogy Kína fejlődésének átalakulásáról és ezen átalakulás kihívásairól beszélgessenek.

tea2

Vendégünk dr. Matura Tamás a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója, a Közép-európai Ázsia Kutató Központ alapítója.