Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2017. május

Konfuciusz Teaház - „A nagy kínai sebességváltás”

Konfuciusz_teahaz

2017. május 5-én, pénteken a Konfuciusz Teaház vendégeként dr. Matura Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója és a Közép-európai Ázsia Kutató Központ alapítója érkezett Szegedre, hogy Kína fejlődésének átalakulásáról és ezen átalakulás kihívásairól beszélgessenek.

2017. május 02.


Konfuciusz TeaházA rossz idő ellenére sokan részt vettek az eseményen, ahol sokan érdeklődve hallgatták, amint előadónk arról beszélt, hogy Kína három évtizedes töretlen gazdasági növekedése mára kimerítette eddigi tartalékait, és a globális gazdasági válság ráébresztette az ország vezetését, hogy új utakat kell keresniük az ország további fejlődése- és nem mellesleg, hatalmuk megtartása érdekében. Illetve az előadás során kiemelte, hogy a kínai gazdaság jelenlegi helyzetének megértéséhez érdemes figyelembe venni, hogy éppen jelentős átalakulás, modell-váltás zajlik az országban, és hogy ez a belső piacokon és a technológián alapuló fejlődési modellre való átállás hosszú éveket, egy ilyen hatalmas ország esetén, mint Kína, akár évtizedeket is igénybe vehet.


Következő Konfuciusz Teaházunkra, 2017. június 8-án (csütörtökön) 17:00 órától kerül sor a Rektori Hivatal Dísztermében, melynek vendége Yu Zemin, orvos, műfordító, író lesz.

 

Előadásának címe: „Kínai orvosból Pro Cultura Hungarica díjas műfordító”.

 

yu_zemin


Várjuk szeretettel az érdeklődőket!