Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2015. május
Konfuciusz Intézet 2015. május

Pandanap a szegedi vadasparkban

A Vadaspark Gyermeknapi programsorozatához kapcsolódva a Konfuciusz Intézet is várta a kicsiket és nagyokat vasárnap az állatkertbe. A rendezvény óriási sikert aratott, több százan keresték fel a standokat.

mahjongkep

Az SZTE Konfuciusz Intézete az elmúlt hónapokban több alkalommal szervezett Madzsong-estet, amely igen népszerű volt a látogatók körében.

Konfuciusz teaház

Szegedi Tudományegyetem kancellárja még a Flextronics nevű elektrotechnikai cég képviseletében járt először Kínában, később előadást tarthatott az ázsiai ország miniszterelnökének – derült ki Devecz Miklósról a Közéleti Kávéház és az SZTE Konfucius Intézet szerdai közös rendezvényén.

2015. május 28.

red-panda

2015. május 31-én (vasárnap) a Gyermeknapon az SZTE Konfuciusz Intézet Panda Napra várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat a Szegedi Vadasparkba.

Kancellar_kiemelt


Decemberben, hagyományteremtő céllal szervezte meg az SZTE Konfuciusz Intézete a Szegedi Közéleti Kávéházzal közösen a Konfuciusz Teaházat, amelynek akkor óriási sikere volt. A rendezvény május 27-én délután 5 órakor folytatódik a Rektori Hivatal Dísztermében.

Karolina - Konfuciusz

2015. május 9-én szombaton került megrendezésre a Karolinás Majálist, melynek a fő témája ezúttal Kína, a kínai kultúra volt. A rendezvényen szervezésében részt vett az SZTE Konfuciusz Intézet egyaránt.

mahjongkep


Az SZTE Konfuciusz Intézete az elmúlt hónapokban több alkalommal szervezett Madzsong-estet, amely igen népszerű volt a látogatók körében.

Kína szegedi szemmel

Egy Magyarország méretű kínai város összetett, rejtelmes világát igyekezett személyes élményei alapján bemutatni Dobai Tibor, a Kultúrkör Egyesület tagja kedden este a régi Hungária épületében. A vetítés előtt Mohr Richárd, a szegedi Konfucius Intézet igazgatója igyekezett kedvet csinálni az élménybeszámolóhoz.