Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2014. december
Konfuciusz Intézet 2014. december

kinai_delegacio_kiemelt

Az SZTE Konfuciusz Intézet meghívására a kínai állami ösztöndíjbizottság delegációja látogatott a Szegedi Tudományegyetemre. A kínai küldöttség tagjai és az SZTE vezetői arról tanácskoztak, hogy a távoli országból hány diákot fogadhatna Szeged, Európa 8. legjobb egyetemi városa.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk!
2014. december 25.

Karácsony

teaház_konfuciusz

Hatalmas érdeklődéssel vette kezdetét a 2014. december 16-án (kedd) kezdődő SZTE Konfuciusz Teaház előadás sorozata az Egyetem Rektori Hivatalának épületében! Az első rendezvényen olyan nagy volt az érdeklődés, hogy még a szervezők sem számítottak ilyen nagy meglepetésre.

Kerekasztal beszélgetés

2014. december 12-én 16.00 órai kezdettel egy kerekasztal megbeszélésre invitálta az SZTE Konfuciusz Intézet a kínai nyelvoktatásban partner iskolák igazgatói és kollégáit. Az esemény célja az volt, hogy a résztvevők megosszák egymással tapasztalataikat, gondolataikat és ötleteiket, a tanév első félévének munkáiról.

Sánta Máté pályázat

Sánta Máté, az SZTE Konfuciusz Intézet egyik hallgatója II. helyezést ért el az Eurázsiai Együttműködés Egyesülete (EAFA) által kiírt Kína 360° Blogger pályázaton. 2014 nyarától 2015 tavaszának végéig négy pályázási időszak van, a most, november 24-ei határidővel lezajlott a második volt.

Mahjong est

A nagy sikerre való tekintettel az SZTE Konfuciusz Intézete továbbra is egy fergeteges madzsong játékra invitálja a kedves érdeklődőket 2015-ben egyaránt!


2014. december 7-8-án Kína Xiamen (Hsziamen) városában tartották a Konfuciusz Intézetek nemzetközi konferenciáját, amelyen a Szegedi Konfuciusz Intézet elnöke, Dr. Ujhelyi István és magyar igazgatója, Mohr Richárd is részt vett. Az SZTE Konfuciusz Intézet vezetői a rendezvény ideje alatt talákoztak Xu Lin miniszter asszonnyal, a Konfuciusz Intézeteket felügyelő kínai nyelvoktatási tanács, a Hanban vezetőjével is.

Gateway diplomaosztó

December 15-én diplomaosztó ünnepséget tartott az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar, amelyen részt vett Dr. Cao Hang kínai igazgató és Mohr Richárd magyar igazgató.

bemutato

2014. december 5-én, este 17 órától, került megrendezésre Xue Yanping kínai írónő „21 gramm szerelem” címet viselő könyvének a bemutatója a szegedi Libri könyvesboltban, ahol a kedves olvasóközösség még többet megtudhatott a könyvről, illetve az írás hátteréről magától az írónőtől személyesen. Az írónővel Dr. Cao Hang az SZTE Konfuciusz Intézet igazgató ura beszélgetett.

tea2

Első alkalommal kerül megrendezésre a Konfuciusz Teaház, melynek keretén belül számos új, eddig még nem ismert tényt tudhatnak meg a kedves érdeklődők Kína múltjáról, jelenjéről és jövőjéről.