Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2013. február
Konfuciusz Intézet 2013. február

Repulo_Torok_1

Az SZTE Konfuciusz Intézet az utóbbi idők – az Intézet magyar és kínai kollégái között végzett rövid felmérés tanúsága szerint − egyik legjobb kínai filmjét vetíti március 14-én. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

holdujev_szeged

A kínai holdújétvet köszöntötték és a Lampion-ünnepet idézték meg a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Konfuciusz Intézet programján. Így az egyetemen minden korosztály együtt ismerkedhetett a kínai kultúrával.

Foldes_flash
Kép forrása: jacksonjwood.com

Az előadás az 1949-2012 közötti időintervallumban felvázolja a KNK diplomácia történelmét, főbb fejlődési szakaszait, jellemzőit, irányvonalát és stratégiáját.

holdujev

Az SZTE Konfuciusz Intézet holdújévi ünnepséget rendez magyar és kínai barátainak! Az érdeklődők előadásokat hallgathatnak meg a kínai Holdújévről, az újévi szokásokról és a Lampionünnepről.

holdujev_konfuciusz

2013. február 10-én vasárnap a Kínai Kulturális és Művészeti Központ és a Szubjektív Értékek Alapítvány szervezésében Holdújévi Fesztivált rendeztek a budapesti Millenárison. Az eseményen valamennyi kínai érdekeltségű szervezet, intézet megjelent.