Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  RÓLUNK  --  MUNKATÁRSAINK

MunkatársainkMohr_Richard
Mohr Richárd
SZTE Konfuciusz Intézet
igazgató

Mohr Richárd

2014 szeptemberi kezdettel az SZTE Konfuciusz Intézet magyar igazgatója Mohr Richárd, aki egyúttal kínai kapcsolatokért felelős rektori megbízott is. Az igazgatói poszt elfoglalása előtt költözött Szegedre Pekingből, ahol 10 éven keresztül élt és dolgozott az üzleti szektorban. Az ELTE kínai szakán végzett, valamint az ELTE Fordító- és Tolmácsképző Intézetében szerzett kínai szaktolmács minősítést. Kínába költözését megelőzően a BGF Külkereskedelmi Karán tanított üzleti kínai nyelvet. Üzleti tanácsadó tevékenysége mellett üzleti trénerként is dolgozott Kínában. Több mint 20 év fordítási és tolmácsolási gyakorlata van a gazdaság, diplomácia és technika területén. Mohr Richárd most, mint sinológus dolgozik a Szegedi Tudományegyetem és a kínai egyetemek közötti kapcsolatát erősíti nyelvtanítási és kulturális kapcsolatok révén, így oktatási és kulturális hidat képezve szolgálja a magyar-kínai kapcsolatok további fejlődését.Luo_Ping
Dr. Luo Ping (Stephen)
SZTE Konfuciusz Intézet
kínai igazgató

Dr. Luo Ping (Stephen), a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének kínai igazgatója, a Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyetem Anglisztika Tanszékének egyetemi docense, tanulmányait angol nyelv és irodalom szakirányon végezte. Elkötelezett híve a főiskolai hallgatók tehetségének ápolásában. A Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyetemen olyan kurzusokat tanított, mint Fordításelmélet és gyakorlat; Kínai és nyugati fordításelmélet bevezetése és kritikája; Fordításkritika; Stilisztika . Az oktatás mellett számos egyéb tudományos terület iránt érdeklődik, mint például a stilisztika és a fordítás; a Ming- és Qing-dinasztiák irodalma és irodalomelmélete; fordításkutatás módszertana; zene és irodalom és az interkulturális pedagógia. Tudományos publikációi (társszerző) közé tartozik például a Fordítás és kritika; A stilisztikai fordításról; Hong Lou Meng fordításának művészetéről. Elkötelezett a „Kínai nyelv + Zene” Konfuciusz Intézet- felépítése mellett. A magyar igazgatóval karöltve kívánja a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetét világszínvonalúvá építi, ahol magas színvonalú kínai nyelvoktatás, valamint élen jár az oktatási együttműködések és kulturális cserekapcsolatok terén.


nyari_fanni
Nyári Fanni
gazdasági referens

Nyári Fanni


2016-ban közgazdászként diplomáztam a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi karán. Jelenleg gazdasági referenseként dolgozom a Konfuciusz Intézetnél.


Szerencsésnek tartom magam, hogy egy ilyen multikulturális környezetben dolgozhatok, ahol a különböző kultúrák és szokások találkoznak.Hajdu_Zsanett 

Hajdú Zsanett, 2021 óta ügyvivő szakértőként erősíti a Konfuciusz Intézet csapatát. Rajz- Művelődésszervező szakon végzett a Szegedi Tudományegyetemen. Mindig is nagy érdeklődést mutatott a művészet, a történelem és a különböző kultúrák iránt. Szerencsésnek tartja magát, hiszen olyan multikulturális környezetben dolgozhat, ahol pedagógiai tapasztalataival tud segíteni, miközben közvetlen kapcsolatot tart fenn az Intézet kínai és magyar kollégáival.