Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI legújabb hírek

Az SZTE is részt vett a 2020-as Konfuciusz Intézetek Európai Regionális Online Fórumán

konferencia

Éves számvetést és a jövőre való felkészülést tartottak online formában az európai Konfuciusz Intézetek. A tanácskozáson a Szegedi Tudományegyetem vezetői is részt vettek. Megtudtuk: az ország egyetlen kínai online nyelvvizsgáját a szegedi intézetben tartották.

2020. december 21.


Sikereket, eredményeket, terveket osztottak meg egymással az európai Konfuciusz Intézeteket működtető kínai és külföldi egyetemek vezetői, valamint az intézetek igazgatói azon az online fórumon, amelyet 2020. december 17-én tartottak, és amelyen Prof. Dr. Rovó László, az SZTE rektora, Dr. Bene Tamás nemzetközi és közkapcsolati igazgató, az SZTE Konfuciusz Intézet kínai és magyar igazgatója, Wang Lei és Mohr Richárd is részt vettek.


- Eddig minden évben regionális tanácskozásokat és világtalálkozót is tartottak a Konfuciusz Intézetek. Idén ezek a pandémiás helyzet miatt online valósulhattak meg – tudtuk meg Mohr Richárdtól. Az Intézet magyar igazgatója elmondta: bár nagyon nehéz éven vannak túl, büszkék arra, hogy online és az általános iskolákban jelenlétileg is folytatódott a kínai nyelv oktatása, valamint, hogy idén nyáron az ország egyetlen internetes HSK kínai nyelvvizsgáját a szegedi intézetben tartották. Online adhattak számot kínai tudásukról a jelentkezők, köztük az SZTE két professzora, akik szintén sikeres nyelvvizsgát tettek.