Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI legújabb hírek

Őszközépünnep az SZTE Konfuciusz Intézettel

oszkozep

Fényes hold ragyog a tenger felszínén, boldogság borul az egész világra – mondta Zhang Jiuling kínai költő (678-740). A kínai Őszközépünnepség alkalmával az SZTE Konfuciusz Intézet számos színes és érdekes programmal várta az odalátogató vendégeket.

2018. október 30.

 

oszkozep2018. szeptember 25-én (kedd) a piros lampionoknak és kínai csomóknak köszönhetően a Rektori Hivatal átriuma piros színben tündökölt. Az SZTE Konfuciusz Intézetet Dr. Wang Lei és Mohr Richárd igazgató urak, illetve az Intézet munkatársai képviseltek. Az esemény számos helybéli vendéget vonzott, kicsiket és nagyokat egyaránt.


 

Az esemény megnyitóján Nyári Fanni, SZTE Konfuciusz Intézet pénzügyi referens, és Jin Ye SZTE Konfuciusz Intézet kistanárnő ismertették az Őszközépünnepség eredetét és történetét. Ezt követően Dr. Wang Lei és Mohr Richárd igazgató urak köszöntötték a megjelent vendégeket.

 


oszkozepA hivatalos megnyitót követően hat különálló standon ismerkedhettek meg a kínai kultúrával és magával a kínai Őszközépünnepséggel. Többek között kipróbálhatták a kínai írásjegyek írását, papír jáde nyulak készítését, Hanfu és Tang kori ruhákat próbálhattak, lábtollasozhattak, kipróbálhatták az evőpálcika használatát, illetve kvízeket tölthettek ki. Legvégül kínai holdsüteményt lehetett enni.


 

Mindemellett nem csak Szegeden, de Budapesten az Intézet által a Közép Európai Egyetemen is megrendezésre került az Őszközépünnepség.