Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2018. szeptember
Konfuciusz Intézet 2018. szeptember

YCT nyelvvizsga

YCT nyelvvizsga 2018. november 17-én (szombat) az SZTE Konfuciusz Intézetben

Az SZTE Konfuciusz Intézetben második alkalommal kerül sor a 14 év alatti gyerekek részére szervezett YCT kínai nyelvvizsga, amelynek időpontja 2018. november 17.

konfuciusz_nap

Az SZTE Konfuciusz Intézet sok szeretettel vár minden kedves vendéget a Konfuciusz Napon. A programsorozat két részből áll. 15.00 és 17.00 óra között a látogatóink interaktív állomásainkon játékos formában ismerkedhetnek meg Kínával.

mid-autumn-festival-mooncake-lanterns

Az SZTE Konfuciusz Intézet szeptember 25-én barátaival, diákjaival ünnepli együtt az ősz beköszöntét, a családi és baráti összetartozás ünnepét. A kínai hagyomány szerint az évnek ezen a napján a legkerekebb, a legteljesebb a Hold az égen. Ilyenkor a rokonok Kína minden szegletéből összegyűlnek, és együtt csodálják a ragyogó teliholdat, miközben ízletes holdsüteményt fogyasztanak

teahaz

2018. szeptember 19-én (szerda) 17.00 órától sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt következő Teaházunkra, melynek vendége Horváth Janisz, grafikusművész, tipográfus és kalligráfus

Halfesztivál

2018. szeptember 1-jén került megrendezésre a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál az újszegedi Partfürdőn, ahol az SZTE Konfuciusz Intézet munkatársai különleges kínai halászlével várták az odalátogató vendégeket. Az Intézetet Wang Lei, kínai igazgató és Mohr Richárd, magyar igazgató úr képviselte.

SZTE Beiratkozási Hét

2018. augusztus 27. és szeptember 1. között a József Attila Tanulmányi és Információs Központban (TIK) került megrendezésre az SZTE Beiratkozási Hét, ahol az SZTE Konfuciusz Intézet is tájékoztatta az első éves egyetemistákat a kínai nyelv és kultúra tanulásának a lehetőségéről, illetve az Intézet programjairól egyaránt.

magyar szakos hallgatók

2018. szeptember 5-én (szerda) dr. Árvay Anett és dr. Durst Péter, az SZTE Hungarológia Tanszék munkatársai, kíséretében a Sanghaj Nemzetközi Tanulmányok Egyetem magyar szakos hallgatói látogatást tettek az SZTE Konfuciusz Intézetben.