Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2018. augusztus
Konfuciusz Intézet 2018. augusztus

Speech contest

A pályázat célja, hogy lehetőséget nyújtson a magyar hallgatóknak arra, hogy megosszák gondolataikat az „Egy út, egy övezet” programmal kapcsolatban, így teremtve kommunikációs platformot a témában.

Kínai halászlé

2018. szeptember 1-jén (szombat) kerül megrendezésre a XXII. szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, amelyen az SZTE Konfuciusz Intézet csapata is részt vesz.

Nyári szünet az SZTE Konfuciusz Intézetben
2018. augusztus 08.

closedfortheholiday

Kedves Érdeklődők,

az egyetemi nyári leállás idejére, 2018. augusztus 5. és 2018. augusztus 20. között Intézetünk is zárva tart. Augusztus 21-től mindenkit várunk sok szeretettel.


Az SZTE Konfuciusz Intézet Munkatársai

KOI delegáció

A másfél milliós lakossággal rendelkező Songjiang kerületet képviselő delegáció 2018. július 30-án látogatást tett az SZTE Konfuciusz Intézetben.

SISU


2018. július 15 és 28. között került megrendezésre a SISU Nyári Tábor 2018, ahol az SZTE Konfuciusz Intézet 13 diákja és Li Huijun kísérő tanár képviselte Intézetünket, Szegedet és Magyarországot. A tábor keretein belül lehetőségük nyílt meglátogatni a Kínai Népköztársaság fővárosát, azaz Pekinget, illetve az ország kereskedelmi és üzleti központját, Sanghaj városát. Ez idő alatt táborozóink közelebbről is megismerkedtek a kínai nyelvvel és kultúrával egyaránt.

SZTE KOI Évzáró Gálaműsor

2018. június 7-én, az IH Központban, első alkalommal került megrendezésre az SZTE Konfuciusz Intézet által szervezett Évzáró Gálaműsor.