Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2013. május
Konfuciusz Intézet 2013. május

shanghai1

Június 10-én 22 sanghaji felsőoktatási intézmény és 5 középiskola képviselői egy egész napos oktatási kiállításon mutatják be az érdeklődőknek a kínai kultúra és oktatás működésének rendszerét, a kínai továbbtanulási, valamint a két ország kapcsolatában rejlő lehetőségeket.

kinai_verseny

Május 15-én a Kínai Nagykövetség szervezésében a Budapesti Gazdasági Főiskolán került megrendezésre a 12. Chinese Bridge (egyetemi hallgatók kínai nyelvi versenye) magyarországi elődöntője. A rendezvényt Xiao Qian, a Kínai Népköztársaság Magyarországra akkreditált nagykövete nyitotta meg. A megnyitón köszöntőt mondott Jakab Péter, a Külügyminisztérium Ázsiai és Csendes-óceániai Főosztályának főosztályvezető-helyettese és Dr. Szemlér Tamás, a Budapesti Gazdasági Főiskola dékánja.

Pop Up Hungary

2013. május 3–8-ig 13 felsőoktatási intézménnyel egyetemben a Szegedi Tudományegyetem és Konfuciusz Intézet is részt vett a Balassi Intézet által meghirdetett és a pekingi Magyar Nagykövetséggel együttműködésben szervezett Pop Up Hungary programban, melynek keretén belül Xi’anban és Yinchuanban mutatkozott be a magyar felsőoktatás.

Wang_Anyi5

Wang Anyi – a kínai irodalmi körök ragyogó rózsaszála , a kínai írónők egyik legkiválóbbika. Nanjingban született, de élete nagy részét Shanghai-ban töltötte.

Konfuciusz_kiallitas

A Szeged Napja rendezvénysorozat alkalmából az SZTE Konfuciusz Intézet kiállítással várja a kínai kultúra iránt érdeklődő közönséget.

HSK-nyelvvizsga

2013. május 12-én, vasárnap első alkalommal került sor a Kínai Állam hivatalos nyelvvizsgájára Szegeden, a Konfuciusz Intézetben. Ezúttal alapfokú 1-es és 2-es szintű, szóbeli (HSKK) és írásbeli (HSK) vizsgára jelentkezhettek hallgatóink.

2013. május 03.

Taiji_trening

A nagy érdeklődésre való tekintettel az SZTE Konfuciusz Intézet négy alkalmas taiji-tréninget indít az érdeklődők számára. Az órákat Intézetünk igazgatóhelyettes asszonya, Zhang Xuemei tanárnő tartja.