Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2013. április
Konfuciusz Intézet 2013. április

megemlekezes

Április 20-án, szombat reggel földrengés rázta meg Szecsuán tartomány Jaan városát. Kétszáz halottja és több mint háromezer sebesültje van a természeti csapásnak. Az SZTE Konfuciusz Intézet kollégái és diákjai csütörtökön délután megemlékezést tartottak.

II._Magyar_es_Kinai_Onkormanyzatok_Partnersegi_Konferenciaja
Szentmártoni Lívia, Papp Tibor és Zhang Xuemei a Shanghai-ból érkezett delegációval

A magyar–kínai kapcsolatok már nem csupán a protokolláris keretekre szorítkoznak, a gazdasági és kulturális együttműködésen túl szoros barátság is összeköti a két országot – hangsúlyozta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes szerdán a magyar és kínai önkormányzatok partnerségi konferenciájának megnyitóján a gödöllői királyi kastélyban, melyen meghívott résztvevőként Szeged városát Pap Tibor, a Szegedi Polgármesteri Hivatal külkapcsolati munkatársa és a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének Szentmártoni Lívia magyar és Zhang Xuemei kínai igazgatója képviselte.

csoportkep_konfuciusz


A Nagy Fal Magyar-Kínai Barátság Egyesület „Az 5000 éves Kína” elnevezéssel hirdetett alkotói pályázatot magyarországi óvodák és általános iskolák részére. A program célja az volt, hogy felhívja a figyelmet Kína ezerszínű kultúrájára, és alkotásra buzdítsa a gyerekeket.

SZTE JATIK

Időpont: 2013. április 25. (csütörtök) 13:00-17:00 óra

Helyszín: SZTE Klebelsberg Könyvtár (Ady tér 10.)

HSK

Felhívjuk figyelmeteket, hogy április 15-ig lehet (online) jelentkezni az SZTE Konfuciusz Intézet által Szegeden május 12-én rendezendő HSK nyelvvizsgára.

Wang_Haiwei_fresko

Mit nevezünk művészeti alkotásnak? Miben nyilvánul meg a művészet intellektuális ereje? Hogyan érthetünk meg egy művészeti alkotást? A humán tudományok legalapvetőbb és legjelentősebb kérdései ezek.

osztondijkep

Ministry of Education of P. R. China offers Chinese government scholarship for the students of EU member countries. This programme is a full scholarship program which sponsors Chinese language students, general scholars and senior scholars with the duration of one academic year. For 2013/2014 academic year, 198 scholarships (excluded 2 continuous studying students) are available. The deadline for application is April 30, 2013.