Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI legújabb hírek

Az SZTE Konfuciusz Intézet diákjai csillogtatták meg tudásukat Pécsen, a 2024-es "Kínai Híd" versenyen

kinai_hid

2024. május 24-én 15 versenyző indult a Magyarországon rendezett 23. Chinese Bridge- Külföldi Főiskolai Hallgatók Kínai Szakmai Versenyének magyar döntőjén Pécsett. A verseny házigazdája a Magyarországi Kínai Nagykövetség- Kulturális és Oktatási Osztálya, a Pécsi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete, társszervezői pedig az ELTE Konfuciusz Intézet, a Szegedi Tudományegyetem, Miskolci Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem voltak.

2024. június 06.


A megnyitó ünnepségen, Gong Tao kínai nagykövet köszönetét fejezte ki a rendezvény szervezőinek és a felkészítő tanároknak, oktatás iránti elkötelezettségükért; és arra buzdította a fiatalokat, hogy vegyenek részt és népszerűsítsék a kínai-magyar kulturális csereprogramokat és együttműködéseket.

Kínai híd 2024

 

A verseny három részre oszlott: "Egy világ, egy család" témában készült beszédek hangzottak el, de kérdés-válasz és tehetségkutató programpont is volt.

 

Puskás József, Zoller Adrienn és Balázs Bianka a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének tanulói nyerték meg az első és második díjat valamint bezsebelték a különdíjat is. Puskás József képviseli Magyarországot a verseny döntőjén illetve részt vesz majd a verseny kulturális programjain is. Simon Adrienn, a verseny zsűrijének egyike, a Magyar Fordítóiroda fordítója, neves sinológusa -lelkesítően biztatta a versenyzőket, hogy tanuljanak még többet kínaiul.


Kínai híd 2024

 

(A képek készítői: Chen Hao, Zhai Zhaohui és Teng Weijie)