Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI legújabb hírek

Kínai specializáció a Szegedi Tudományegyetemen!

Flash_kep

Örömmel jelentjük, hogy 2021/2022-es tanév őszi félévétől a Szegedi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Karának Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézete elindítja Kína specializációját a nemzetközi tanulmányok MA képzésében. 2021. január 15-én az Oktatási Hivatal elfogadta az előterjesztett akkreditációs anyagot, pontot téve egy hosszú, több éves időszak munkájára.

2021. január 25.

 

A képzés a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének támogatásával valósul meg és az ÁJTK oktatói mellett több más neves meghívott előadó is tevékenyen részt fog venni az oktatásban, köztük híres, nemzetközileg is elismert Kína-kutatók, diplomaták, gazdasági szakemberek.

 

A képzés során a hallgatók betekintést nyerhetnek többek között a Kínai Népköztársaság állam- és jogrendszerébe, geopolitikai-geostratégiai lehetőségeibe, külpolitikájába, valamint az ország legújabbkori történelmébe. Ezen felül az oktatott kurzusok között jelen vannak a Dél-Kelet Ázsiára, a Közel-Kelet térségére, illetve a Kína gazdaságára, gazdaságtörténetére fókuszáló órák is. Végül, de nem utolsó sorban a specializációra járók a kínai interkulturális ismeretekbe is betekintést nyerhetnek.

 

A képzés egyedülálló Magyarországon: csak a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara indít magyar nyelven kínai specializációt nemzetközi tanulmányok MA szakon.

 

Minden érdeklődést a specializációval kapcsolatban szeretettel vár a Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézete. Bővebb információ Dr. Gulyás Lászlótól kérhető a gulyas.laszlo@juris.u-szeged.hu e-mail címen.

 

Forrás: SZTE ÁJTK honlap