Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI legújabb hírek

Ingyenes online kínai turisztikai képzés

Turisztikai képzés konfuciusz intézet

A Kína és a közép- és kelet-európai országok közötti turisztikai kapcsolatok fejlesztéséért felelős Koordinációs Központ (Külgazdasági és Külügyminisztérium), valamint a Kínai Népköztársaság Kulturális és Turisztikai Minisztériumának budapesti képviseleti irodája (CNTO Budapest) 4 részes online edukációs sorozatot fejlesztett és indított Kína turizmusáról.

2021. november 10.


A sorozatot turisztikai szakmai szereplők és leendő turisztikai szakemberek – turizmus szakos egyetemi és főiskolai hallgatók, Kína-szakos egyetemisták számára – ajánljuk, illetve mindazok számára, akik érdeklődnek Kína kultúrája, turizmusa és a kínai-magyar és a kínai-közép-kelet-európai kapcsolatok iránt.

Az online tananyagból többek között a kínai turizmus kialakulásáról és fejlődési szakaszairól, a KKE-régióba irányuló kínai kiutazó turizmus jellemzőiről, valamint a pandémia után várható régióközi turisztikai kapcsolatokról tájékozódhatnak a jelentkezők.


Az angol nyelvű sorozat a „teachable” nevű online platformon végezhető el tetszés szerinti időbeosztással 2021. október 4-től 2021. december 5-ig. Az online tér biztosította képi megjelenítési eszközök könnyen feldolgozhatóvá és élvezetessé teszik a hiánypótló tudásanyagot.


Az epizódok 15-18 perc hosszúságúak, az egyes részeket tudást ellenőrző kvízek követik. A 80%-os vagy e feletti eredményt elérő hallgatók online bizonyítványt kapnak, melyet a Kína-KKE Turisztikai Koordinációs Központ és a Kínai Kulturális és Turisztikai Minisztérium Budapesti Irodája közösen bocsátanak ki.


Az oktatási sorozat elvégzése ingyenes, s az alábbi helyen elérhető:

https://china-ceec-tcc.teachable.com/