Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI legújabb hírek

Mohr Richárd kapta a ChinaCham Magyar–Kínai Gazdasági Kamara 2020-as Kiválósági Díját

ChinaCham_MR1_kezdo

A Magyar–Kínai Gazdasági Kamara szeptember 30-án tartotta a "ChinaCham Kiválósági Díj" átadó ünnepségét. A ChinaCham Kiválósági Díjat a ChinaCham Magyar–Kínai Gazdasági Kamara Elnöksége 2018-ban hívta életre.

2021. október 05.


A díj az Elnökség által elfogadott Szabályzat szerint azoknak a természetes és jogi személyeknek adományozható, akik a magyar–kínai kapcsolatok, kiemelten a gazdasági kapcsolatok terén, szakmai, közéleti és társadalmi területén kiemelkedő munkát végeztek, hosszú időn keresztül elismerésre méltó tevékenységet folytattak, példamutató módon járultak hozzá a magyar–kínai kapcsolatok javításához. 2020-ban a járványhelyzet miatti korlátozások nem tették lehetővé az átadási ünnepség megtartását, ezért Pető Ernő elnök idén adta át a díjat a tavaly díjazottnak is.


ChinaCham_MR2szerk

 

A "ChinaCham Kiválósági Díj" 2020. évi kitüntetettje Mohr Richárd, a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének igazgatója, tolmács, fordító, tanár, a Budapesti Gazdasági Egyetem Keleti Üzleti Akadémiai Központ Irányítóbizottságának Kína-szakértője. Szakterületei: kínai üzleti nyelv, kínai szinkrontolmácsolás és szakfordítás, kínai gazdaság, magyar–kínai és európai–kínai kapcsolatok, magyar–kínai interkulturális kommunikáció. A Budapesti Gazdasági Egyetem Keleti Üzleti Akadémiai Központ gondozásában 2019-ben megjelent „Japán, kínai és koreai üzleti kultúra” című tankönyv kínai vonatkozású fejezeteinek szerzője.

 

A 2019. évi kitüntetett Ipolyi Éva tolmács volt, a részére adott díjjal a ChinaCham a kétoldalú kapcsolatokban nagy szerepet kapó tolmács-szakma egészét is elismerni kívánta. A 2021. évi díjazott Dr. P. Szabó Sándor PhD, sinológus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem ÁNTK Kína-tanulmányok Tanszék Tanszékvezető egyetemi docense volt.

 

Szöveg: SZTE Konfuciusz Intézet (a ChinaCham Hungary Magyar–Kínai Gazdasági Kamara közleménye alapján)

Kép: SZTE Konfuciusz Intézet