Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI legújabb hírek

„Chinese Talent Show” kínai tehetségkutató verseny középiskolás diákok és egyetemista hallgatók számára

Chinese Talent Show

Idén decemberben az SZTE Konfuciusz Intézet „Chinese Talent Show-t”, azaz kínai tehetségkutató versenyt rendez valamennyi kínaiul tanuló középiskolás diákja számára, a 2021. évi Chinese Bridge országos kínai nyelvi verseny elődöntőjeként.

2020. november 28.


Azok a 15-20 év közötti diákok, akik nem kínai anyanyelvű személyek, valamint az SZTE Egyetem Konfuciusz Intézete által kínált valamely kínai tanfolyamon igazoltan részt vettek. (Abban az esetben, ha az egyik szülő kínai származású, akkor az a jelentkező nem vehet részt a versenyen!)


Kik vehetnek részt az egyetemista kategóriában?

  • Azok a 18-30 év közötti egyetemista hallgatók, akik nem kínai anyanyelvűek, valamint az SZTE Egyetem Konfuciusz Intézete által kínált valamely kínai tanfolyamon igazoltan részt vettek. Azok nem vehetnek részt a vetélkedőn, akik már díjazottak voltak egy korábbi „Kínai híd” nyelvi versenyen.


A verseny elemei:

  1. A verseny kiírás szerint először két percen keresztül kell beszélned az alábbi témában: „Egy világ, egy család vagyunk!”
  2. Ezt követően tehetségedet bármilyen szabadon választott kínai műfajban megcsillogtathatod: verset mondhatsz, énekelhetsz kínai slágereket, legyezőtáncot járhatsz, kung-fu bemutatót tarthatsz vagy akár táncra is perdülhetsz. De ha más művészeti ágban vagy tehetséges, azt se titkold el előlünk!


Jelentkezz még ma, akár személyesen az Intézet titkárságán vagy írj a központi e-mail címre: konfuciusz@szte.hu
Jelentkezési határidő: 2020. december 10.


Cseppet se aggódj, a sikeres felkészülésben tanáraink örömmel segítenek Neked! Ne hagyd ki ezt a lehetőséget, legyél te a következő magyar sztár Kínában!
Időpont: 2020. december 16. (szerda) 16:00
Helyszín: A verseny megtartása a „Zoom platform” rendszerén keresztül történik.


A versenyfelhívás pdf formában innen tölthető le.