Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI legújabb hírek

Online Panda Napok az SZTE Konfuciusz Intézet szervezésében

panda_nap_online

Évek óta gyerekek százait látjuk vendégül Gyermeknap alkalmából a Szegedi Vadasparkban a Zsiráf ház teraszán, a Panda Napon.

2020. július 20.


Ebben az évben, a kialakult helyzet miatt online szerveztük meg ezt az eseményt, négy napra meghosszabbítva. Az SZTE Konfuciusz Intézet Facebook oldalán hoztunk létre egy eseményt, és itt osztottunk meg néhány érdekességet a pandákról az érdeklődőkkel.


A négy napra 10 féle aktivitást szerveztünk. Ez idő alatt közel 8.000 embert sikerült a Panda Napok programjával elérnünk, 542 volt az esemény oldalmegtekintéseinek száma, és 154 visszajelzés érkezett az eseményre. Az eseményekre való külön-külön történő reakciók száma meghaladta a 2.500-t.


Az online kvízre leadott válaszok közül 10 szerencsés nyertes kapott családi belépőjegyet a Szegedi Füvészkertbe, akiket a belépőjegyeken túl egy-egy SZTE Konfuciusz Intézetes pandás maszkkal is megajándékoztunk.

Az aktivitások a következők voltak:


2020. május 29.

1, Online kvíz a pandákról

2, Ismeretterjesztő anyag - 25 tény a pandákról – Videó a pandákról

3, Kézműves foglalkozás - Origami panda hajtogatás


2020. május 30.

4, Ismeretterjesztő anyag - A pandakölyök sétája – A Fővárosi Állat- és Növénykertben 1990 óta foglalkoznak a kis panda néven is ismert vörös macskamedvékkel. A múltban már szaporítani is sikerült őket, ám az utóbbi időben nélkülöznünk kellett a felcseperedő kölyköket. 2012-ben viszont sikerült összehozni egy ígéretes tenyészpárt Aurora és Ambrus személyében. Az ő nászukból született 2016. június 26-án a kisfilmben látható kölyök, aki a felvétel készítésekor már csaknem három hónapos volt.

5, Ismeretterjesztő anyag - A panda ikrek első 100 napja – A videón pár percbe sűrítve megtekinthető Mei Lun és Mei Huan, a panda ikerpár életének első 100 napja.


2020. május 31.

6, Kézműves foglalkozás – Panda papírkivágás

7, Kínai zene – Dal a pandákról

8, Ismeretterjesztő anyag – A pandák élete az állatkertben


2020. június 1.

9, Kínai zene – Kínai gyermekdal egy kis tornával összekötve

10, A vöröspandák is lehetnek aranyosak és viccesek – videó