Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2016. december

Nagy sikert aratott a Kínai Híd nyelvi verseny szegedi elődöntője!

Kinai_hid

2016. december 16-án (péntek) nyolc diák tette próbára kínai tudását a Konfuciusz Intézet által szervezett Kínai Híd nyelvi verseny elődöntőjén. A világ legjobbjai Kínában mérkőznek meg jövőre.

2016. december 19.


A szegedi Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium négy diákja, Teodor Flóra, Gyuris Ágnes, Bozsó Annabella és Váraljai Zsombor mindössze három hónap kínai tanulás után döntöttek úgy, hogy megmérettetik magukat a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének Kínai Híd nyelvi versenyén. – A nővérem négy évig tanult kínaiul, ő inspirált – mondta Flóra, akinek a különböző, azonos hangzású szavak megjegyzése jelenti a legnagyobb kihívást.


A Kínai Híd nyelvi verseny szegedi elődöntője
A rendezvényen készült képek itt tekinthetőek meg.
 


Rajtuk kívül négy diák vállalta a megmérettetést. Előbb egy percben bemutatkoztak, majd a produkciókkal folytatódott a verseny. Csóti Patrícia, az Eötvös József Gimnázium tízedik osztályos diákja hagyományos teaszertartást mutatott be, amire két héten át készült. A legnagyobb tapsot énekkel Farkas Eszter Abigél, a Radnóti Miklós Gimnázium diákja és a legyezőtáncot bemutató Hutton-Mills Mayasade, az Eötvös József Gimnázium tanulója kapta.


Az egyik versenyző, Ekler-Szabó Botond Alexander nem tudott személyesen részt venni a versenyen, így az ő produkcióit felvételről játszották le.

A zsűri tagjai, az intézet magyar és kínai igazgatói rövid mérlegelés után úgy döntöttek, holtversenyben két első helyezettet is hirdetnek. Farkas Eszter Abigél és Ekler-Szabó Botod Alexander produkcióját ítélték a legjobbnak. Az első három helyezett jövőre az országos döntőn vehet részt, ahol az ország négy Konfuciusz Intézetének legjobbjai mérettetnek meg. Végül egy diák jut majd tovább a kínai döntőre, ahol a világ legjobbjai gyűlnek majd össze jövőre.