Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2016. május

Vágó István a kínai nyelv szerelmese

Konfuciusz Vago Istvan

2016. május 17-én került megrendezésre a Konfuciusz Teaház a Rektori Hivatal Dísztermében, a rendezvény vendége Vágó István kvízprofesszor, televíziós műsorvezető volt.

2016. május 23.


Ahogy arra számítani lehetett rengetegen voltak kíváncsiak Vágó úrra: a sorok olyannyira megteltek, hogy külön székeket kellett biztosítani a később érkezőknek.


Konfuciusz Teaház - Vendég: Vágó István
A rendezvényen készült képek ide kattintva tekinthetőek meg.


A finom jázmintea kortyolgatása közben Vágó István és Mohr Richárd számos témát érintett a beszélgetés során. A legfontosabb ezek közül az, hogy miként is került kapcsolatba a kvízmester Kínával. Vágó úr rengeteg nyelvet ismer, azonban szerette volna tovább bővíteni tudását. Bár alapvetően csak beszélni szeretett volna megtanulni, rá kellett döbbennie, hogy az írásjegyek elsajátítása nélkül nem fog sikerrel járni. Különösen nehezményezte, hogy nem abc-t használó nyelv a kínai, emiatt sokkal nehezebb olvasni rajta, ugyanakkor többször kihangsúlyozta, hogy ez az egyik legnagyobb szépsége is. Az egyes írásjelek különféle elemekből álló felépítettsége egyfajta kirakósra emlékezteti, ami kiváló agytorna.


A 2008-as pekingi olimpiát követően járt Vágó István Kínában és teljesen lenyűgözte az ott látható világ, mindenkinek ajánlotta, hogy életében legalább egyszer látogasson el a mesés országba.


A rendezvény végén a nézőközönség kérdéseket tett fel, valamint fotózkodhatott is a népszerű műsorvezetővel.