Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2015. január

Sikeres Kína Nap a makói József Attila Gimnáziumban!

Kína nap Makó

2014. január 16-án, péntek délelőtt, az SZTE Konfuciusz Intézet Kínai Napot rendezett a makói József Attila Gimnáziumban, hogy minél több diákkal ismertessék meg a kínai kultúrát, illetve ösztönözzék őket a keleti nyelv tanulására. A délelőtt folyamán a nebulók kínai ételeket kóstoltak és készítettek, tradicionális jelmezeket próbálhattak fel, és még az evőpálcikák használatát is elsajátíthatták.

2015. január 19.

 


A megnyitó ünnepséget egy nem mindennapi oroszlán tánc előzte meg, amely kétség kívül lenyűgözött minden jelenlévőt. Azt követően az SZTE Konfuciusz Intézet igazgatói, az-az Cao Hang (András) kínai- és Mohr Richárd magyar igazgató urak köszöntötték a diákokat. A megnyitó után még harcművészeti bemutatót is láthattak a gyerekek.


Sikeres Kína Nap a makói József Attila Gimnáziumban!
Galéria
 


A délelőtt folyamán többen megismerkedhettek a kínai nyelvvel és megtanulhattak egy két hasznos kifejezést, mint például köszönni: Nihao! Ezen felül azt is elsajátíthatták, hogy hogyan is lehet kínai pálcikával enni. Sőt mi több! Aki ezekkel az evőpálcákkal egy perc alatt át tudta rakni a ping-pong labdákat egyik tálból a másikba még bögrét is nyerhetett. Kínai operamaszkot lehetett festeni az egyik asztalnál, illetve a mellette lévő standnál kínai húsos táskákat lehetett készíteni, amit később megfőztek és jóízűen elfogyasztottak a diákok. Minden teljesített állomáson a diákok pecsétet kaptak oklevelükbe. Végül, de nem utolsó soron, a legnagyobb népszerűségnek örvendő stand az „öltöző sarok” volt, ahol hagyományos esküvői népviseleteket próbálhatták fel a diákok, majd egy paraván előtt fényképezkedhettek. Aki ennyire nem volt bevállalós az is lőtt egy-két szelfit telefonjával, amin az intézet kínai tagjaival pózol.