Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2015. január

Mozi-est január 13-án 17 órától az SZTE Konfuciusz Intézetben!

a-zold-sarkany-gyermekei


Az SZTE Konfuciusz Intézet újabb mozi-estre invitálja a kedves érdeklődőket 2015. január 13-án (kedden), 17.00 órai kezdettel az Intézet tantermében, ahol ezúttal egy magyar-kínai filmdrámával ismerkedhetnek meg a nézők.

2015. január 10.

A történet középpontjában Máté János ingatlanügynök áll. Munkájáért nem rajong, éppen elvált, ráadásul pánikbeteg. Munkahelyén egy új megbízást kap, egy raktárházon kell minél gyorsabban túladnia. A helyiséget azonban kínaiak bérlik, s a több ezer darabos dobozkészletet egy kínai férfi, Yu Denbin őrzi. Számára a raktár a munkahelye s egyben a lakása is.


A kényszerű együttlét alatt a két magányos ember között különös barátság szövődik. Yu azonban azt a feladatot kapja főnőkétől, hogy minden áron meg kell akadályoznia az épület eladását. Ha megteszi, adósság fejében elvett útlevelét visszakapja, s visszamehet Kínába egy új élet reményében. Eközben Máté is ultimátumot kap főnökétől, vagy eladja az épületet, vagy elveszti állását. Így a két barát szép lassan elkezdi egymás munkáját szabotálni. Máténak dönteni kell, vagy munkanélküli lesz, vagy a barátság megszakításával eladja a raktárat.

 

Időpont: Január 13. (kedd) 17.00

Helyszín: Rektori Hivatal, SZTE Konfuciusz Intézet

 

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt és nézzük meg együtt, hogyan alakul a két férfi sorsa, jelleme és barátsága a sokszor komikusnak mondható helyzetekben!