Az előadás keretein belül a kínai Nagy Fal étterem szakácsa megkísérli a közönséggel megismertetni a közel 5000 éves múltra visszatekintő keleti gasztrokultúrát, majd rövid beszámolót követően rátér a kínai ételek díszítésének művészetére is.
Teszi mindezt úgy, hogy hitelesen mutatja be hazája, Kína, ételeinek díszítését és annak megfelelő felszolgálását az érdeklődők számára. A kínai hidegtál elkészülte után a szakács kóstolóra invitálja az érdeklődőket. Az esemény alatt Huszár Gergely gitárművész előadását hallgathatják meg.
Liu Zhi a Gasztúra Kultúr Klub alapítója, a Kínai Nagy Fal étterem szakácsa. Éttermében hitelesen mutatja be hazájának legkülönfélébb fogásait, illetve főzőtanfolyamokat is tart az érdeklődők számára.
Időpont: 2014. május 15. (csütörtök) 17:30 óra
Helyszín: SZTE Rektori Hivatal Fszt. 5.
Az előadás magyar nyelven zajlik!