Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2016. június
Konfuciusz Intézet 2016. június

Lauder_nyiltnap

2016. június 10-én az SZTE Konfuciusz Intézet csapata is részt vett saját standjával a budapesti Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola nyílt napján. Az iskola tanulói és szüleik tanáraink segítségével ízelítőt kaphattak a kínai kultúrából, valamint megismerkedhettek az Intézet által kínált kínai nyelvtanulási lehetőségekkel.

konf_teahaz

2016. június 16-án délután megrendezésre került az idei tanév utolsó Konfuciusz Teaháza, amelynek vendége Si-Mei Kovács Eszter kung-fu mester volt. A beszélgetés során szó esett a kung-fu valódi jelentéséről és filozófiájáról, a nyelvtanulásról és motivációról. Emellett átadásra kerültek az általános iskolásoknak meghirdetett „Az Én Kínám” rajzverseny helyezettjeinek díjai is, s a résztvevőknek lehetőségük nyílt a kiállított rajzokat szemügyre venni, így bepillantást nyerve abba, hogy a fiatalabb generáció milyen szemszögön keresztül nézi ezt a távoli országot.

kallig

Kong Lingguang professzor Konfuciusz családjának 73. leszármazottja. Kína Henan tartományában született, jelenleg szingapúri állampolgár, számos címet és díjat nyert Kínában és Szingapúrban egyaránt.

Jankay Általános Iskola

2016. június 4-én az SZTE Konfuciusz Intézet munkatársai Békéscsabára látogattak a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Családi Napjára, ahol igyekeztek kollégáink bemutatni a kínai nyelvtanulási lehetőségeket mind a gyerekek, mind a szülők számára.

Si-Mei Kovács Eszter

2016. június 15-én (szerdán) 17:00 órától megrendezésre kerül a Konfuciusz Teaház következő eseménye a Rektori Hivatal Dísztermében, melynek vendége Si-Mei Kovács Eszter kung-fu mesternő lesz.

Mahjong est

Idén is folytatódnak a tavalyi évben már sok érdeklődőt vonzó Madzsong-estek.