Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2015. szeptember
Konfuciusz Intézet 2015. szeptember

holdsuti

2015. szeptember 28-án a Pekingi Idegennyelvi Egyetem művésztársulata Szegedre látogat, hogy egy különleges előadássorozattal kápráztassa el a nézőket. Az előbb említett felsőoktatási intézményből több mint 400 nagykövet, közel 1000 konzul és körülbelül 100 miniszter került már ki az évek során. A tartalmas programot az egyetem munkatársai, valamint a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézet biztosítják majd.

Tai_Chi2

A Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézet tai chi előadást szervez 2015. szeptember 22-én 11:00-tól a Dugonics téren felállított színpadon. Intézetünk tanárai bemutatják az érdeklődőknek a különböző tai chi elemeket, majd ezt követően a nézők is kipróbálhatják ezt a különleges kínai sportágat.

2015. szeptember 11.

Tiszai Halfesztivál

2015. szeptember 5-én intézetünk harmadszorra is részt vett a Tiszai Halfesztiválon. A hagyományokhoz híven az intézet tanárai és diákjai várták a kínai ízek kedvelőit és az érdeklődőket a Konfuciusz Intézet sátránál.

Kínai halászlé

2015. szeptember 5-én, 10.00 órától ismét nemzetközivé varázsolja az SZTE Konfuciusz Intézete a pénteken nyíló Halfesztivált. Az intézetünk idén már harmadik alkalommal vesz részt a rendezvényen, ahol a kínai halászlé mellett más keleti ételeket is megkóstolhatnak a látogatók.

2015. szeptember 02.

Konfuciusz teaház

Nagy sikerrel zárult a 2015. augusztus 25-én megrendezett Konfuciusz Teaház, ahol Wang Sihao Gézával beszélgetett Mohr Richárd, a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézet magyar igazgatója.