Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2013. október
Konfuciusz Intézet 2013. október

karaoke

A karaoke Kínában óriási népszerűségnek örvend: munka után, baráti-üzleti találkozó zárásaként a kínaiak milliói zárják dalolva az estét.

shanghai-China-waterfront_li_qing

Az előadás a sanghaji tanulmányi lehetőségekről szól, különös tekintettel a Sanghai Nemzetközi Tanulmányok Egyetemére (SISU). Az Egyetem bemutatása mellett szó esik a külföldi hallgatók számára aktuálisan elérhető képzésekről, a különböző ösztöndíj lehetőségekről és a jelentkezési feltételeikről.

papirkivagas

A Konfuciusz Intézet október 24-i Kínai Papírvágás programján bebizonyosodott, hogy a Konfuciusz Intézet nem csak a kínai nyelv oktatására helyezi a hangsúlyt, hanem a kínai kultúra megismertetésére is.

vizsga

Az SZTE Konfuciusz Intézet HSK nyelvvizsga előkészítő tanfolyamot indít az érdeklődők, a december 1-én (vasárnap) nyelvvizsgázni készülő hallgatók részére.

Salat1_kezdo

A kínai vezetésben egy évvel ezelőtt kezdődött meg, s mára gyakorlatilag lezárult a generációváltás, amelynek során a Xi Jinping vezette ötödik nemzedék vette át a párt és az állam legfontosabb tisztségeit.

papirkivagas_kezdo

Kínában az (kínai) újév idején, a tavasz beköszöntének tiszteletére szebbnél szebb színes papírkivágásokkal díszítik az ablakokat, ajtókat, mellyel az emberek a szürke tél után végre élénk vidámságot csempésznek otthonaikba.