Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI legújabb hírek

Mohr Richárdot a Magyar–Kínai Baráti Társaság alelnökévé választották

Mohr_Richard

A Magyar–Kínai Baráti Társaság (MKBT) Magyarország legrégebbi civilszervezete a magyar–kínai baráti és kulturális kapcsolatok előmozdításáért.

2021. október 19.


Az MKBT 1959-ben alakult meg. Elnöke Dr. Molnár Erik akadémikus, főtitkára pedig Dr. Galla Endre, a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsésztudományi Kara Kínai Tanszékének tanára volt. A Társaság tevékenységének újjászervezésére 1988 nyarán került sor, ekkor elnöknek Dr. Tálas Barnát választották. A kezdeményezők többnyire azokból a szakemberekből, tudósokból, diplomatákból és újságírókból kerültek ki, akik korábban már jártak Kínában, s így közvetlenül is megismerkedhettek a kínai kultúrával és a kínai emberekkel.


Mohr Richard - Magyar Kínai Baráti Társaság


2014 óta az MKBT elnöke Zombory Klára, sinológus, műfordító, kulturális menedzser. A 2021. október 15-én tartott tisztújító közgyűlés során Zombory Klára elnök, Ipolyi Éva, Nagy Judit Éva és Zoltai Alexandra alelnökök újabb három évre kaptak megbízatást. A közgyűlés Mohr Richárdot, az SZTE Konfuciusz Intézet igazgatóját a Társaság alelnökévé, Borosnyay-Miklós Katalint pedig főtitkárrá választotta.

 

Szöveg és kép: SZTE Konfuciusz Intézet