Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  RÓLUNK  --  OKTATÓINK

Oktatóink


Tao_Shengfei

Tao Shengfei: Tao Shengfei tanárnő vagyok a Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyetemről, ahol több éve már annak, hogy kínai, mint második idegen nyelvet oktatok külföldi hallgatók számára. Mivel nagyon szeretem a kínai népzenét, már alig várom, hogy megismerjem és hallhassak magyar népzenét. Remélem, hogy jó és izgalmas hangulatú órák keretein belül, számos diákkal sikerül megismertetnem a kínai nyelvet és kultúrát, akár a múltról vagy a jelenről is legyen szó. Ugyanakkor remélem, hogy a szakmai fejlődés mellett számos izgalmas élménnyel fogok gyarapodni az itt eltöltendő idő alatt.

Zhang_Xiuwen

Zhang Xiuwen: A Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyetem pedagógusa, aki sokévi tapasztalattal rendelkezik a kínai, mint második idegennyelv-oktatás terén. Mindemellett erősségei közé tartozik az oktatásszervezés is. Már alig várja, hogy megtapasztalja a magyar életformát, az itteni oktatási rendszer sajátosságait, illetve további célja, hogy minél több emberrel megismertesse a kínai nyelvet és kultúrát a napfény városában.

Li_Huijun

Li Huijun: Li Huijun tanárnő MA diplomáját a Sanghaj Tanárképző Egyetemen (Shanghai Normal University) szerezte. Pályafutását, mint önkéntes tanár, a Botswanai Egyetemen található Konfuciusz Intézetben kezdte, ahol gazdag munkatapasztalatot szerzett mind az oktatás, mind a kulturális programok szervezése terén. Népszerű oktatási stílusának köszönhetően a kínai órák jó hangulata mindig garantált, ezért nem meglepő, hogy annyi diák szereti. Egyetemi tanulmányai alatt az alábbi elismeréseket és helyezéseket szerezte: Inspiráló Nemzeti Ösztöndíj, Első-osztályú ösztöndíj, 2. helyezés a Főiskolai hallgatók számára rendezett Band C nemzeti angol versenyen, és más egyéb tiszteletbeli címet. Úgy véli, hogy mindennapja csodás lesz Magyarországon.

Huang_Lu

Huang Lu: Huang Lu önkéntes tanárnő a Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyetemről, aki úgy vélekedik a kínai nyelvről, mint egy élettárs, ami élete végéig hűségesen kíséri. Lelkesen várja, hogy megoszthassa és átadhassa kínai nyelv és kulturális tudását azok számára, akik tanulják a nyelvet. Már alig várja, hogy találkozhasson jövőbeli diákjaival Szegeden.

He_Qingyuan

He Qingyuan: He Qingyuan önkéntes tanárnő a Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyetemről, aki egy lezser és kedves emberként jellemzi magát, illetve nagy érdeklődést mutat a kínai nyelv és kultúra iránt. Nagy megtiszteltetés számára, hogy az SZTE Konfuciusz Intézetben oktathat. Reméli, hogy az ittléte alatt a diákokkal együtt sokat tanulhatnak egymástól, illetve együtt fejlődhetnek.

Jin_Ye

Jin Ye: Jin Ye önkéntes tanárnő a Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyetemről, aki szereti a kínai nyelv és kultúra mellett szereti az újdonságokat, illetve a különféle kultúrák közötti kommunikációt. Reméli, hogy a közös erőfeszítés meghozza a gyümölcsét és együtt fejlődhetnek az év folyamán.

Sun_Lina

Sun Lina: Sun Lina önkéntes tanárnő a Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyetemről, aki szeret olvasni, utazni és fotókat készíteni. Reméli, hogy minél több ember fogja megismerni Kínát és annak szépségeit.

Wang_Xiaoxu

Wang Xioxu: Wang Xioxu önkéntes tanárnő a Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyetemről. Hobbija a zenehallgatás és az olvasás, de nagyon szereti a kínai kultúrát is. Nagy megtiszteltetés számára, hogy a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézet egyik önkénteseként itt dolgozhat Szegeden. Reméli, hogy elkövetkező évben együtt tanulhat és gyakorolhat a kínaiul tanuló diákokkal.

Sun_Yixuan

Sun Yixun: Sun Yixun önkéntes tanárnő a Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyetemről. A kínai nyelv és kultúra szeretete mellett nagy érdeklődést mutat a magyar kultúra iránt is. Nagyon örül a lehetőségnek, hogy a diákokkal együtt tanulhatnak a kínai nyelvről és kultúráról. Már alig várja, hogy rengeteg élménnyel gazdagodjon Szegeden!

Li_Qianxun

Li Qianxun: Li Qianxun önkéntes tanárnő a Sanghajin Nemzetközi Tanulmányok Egyetemről érkezett. Kedvenc elfoglaltságai közé tartozik a kungfu, a kínai hangszerek, illetve a fotográfia. Nagy megtiszteltetés számára, hogy tagja lehet a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézet csapatának. Reméli, hogy a diákokkal együtt élvezhetik a kínai nyelvtanulást.

Fei_Shumin

Fei Shumin: Fei Shumin önkéntes tanárnő a Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyetemről érkezett. Életcélja, hogy kínai nyelvtanár lehessen. Reméli, hogy szegedi tartózkodása ideje alatt diákjaival megszeretteti a kínai nyelvet és kultúrát.