Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2020. július

Magyarországon először az SZTE Konfuciusz Intézete otthoni digitális kínai nyelvvizsgát szervezett

online_nyelvvizsga

Mivel a vészhelyzet ideje alatt nem volt lehetőség papíralapú nyelvvizsgát szervezni, ezért Magyarországon egyedül az SZTE Konfuciusz Intézet teremtette meg a lehetőséget arra, hogy a kínai nyelvvizsgázók saját otthonukból online YCT és HSK nyelvvizsgát tegyenek. A világon is először 2020 májusában megszervezett vizsgatípus Intézetünk munkatársainak szervezésében 2020. június 28-án (vasárnap) sikeresen lezajlott.

2020. július 07.


A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt a 2020. március 21-re tervezett kínai nyelvvizsgákat az Intézet elhalasztotta, majd határozatlan időre felfüggesztette. Azonban a Konfuciusz Intézetek Központjának támogatásával lehetőség nyílt otthon, saját számítógép előtt, online részt venni a YCT és HSK nyelvvizsgákon. A meglehetősen bonyolult és komoly technikai elvárással szervezett vizsgán YCT 2 mellett a HSK 1-5 mindegyik fokozatára jelentkezett vizsgázó. A nehézségek miatt több előzetes megbeszélés után próbanyelvvizsgát is rendeztünk, ahol sikerült az otthoni digitális nyelvvizsga szervezési feladatait tökéletesíteni.


konfuciusz_online_nyelvvizsga


Ezennel is szívből gratulálunk a nyelvvizsgázók bátorságához, hogy vállalták az ismeretlen és technikai kihívásokban bővelkedő online nyelvvizsga jelentette akadályokat. Bár bízunk benne, hogy a jövőben erre a vizsgatípusra már nem lesz szükség, de szükség esetén és a tapasztalatok alapján innentől kezdve képesek vagyunk digitális nyelvvizsga szervezésére.