Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2017. november

SZTE Road Show a makói József Attila Gimnáziumban

Roadshow

2017. November 6-án, hétfőn, az SZTE Konfuciusz Intézet is részt vett a Szegedi Tudományegyetem által középiskolás hallgatók számára szerevezett egyetemi Road Show-n a makói József Attila Gimnáziumban.

2017. november 15.


RoadshowAz SZTE Konfuciusz Intézetet önkéntes tanárunk Weng Yaqing (Maggie) képviselte, aki a standjához látogató diákoknak elmagyarázta, hogy manapság miért is érdemes kínai nyelvet tanulni, illetve a Szegedi Tudományegyetem Neptun online felületén hogyan regisztrálhatnak különféle kínai kurzusokra. Ezen felül bemutatta azokat a tankönyveket és nyelvvizsga felkészítő könyveket, amelyeket az órán alkalmaznak anyanyelvű tanáraink.

 

Összességében elmondható, hogy az SZTE Konfuciusz Intézet standja nagy sikernek örvendett, mivel sok diák érdeklődött a kínai nyelvvel és kultúrával kapcsolatban, illetve a kínai nyelv egyetemi szinten való továbbtanulásának lehetőségéről. Weng Yaqing tanárnő úgy véli, hogy az SZTE Road Show egy remek platform a kínai nyelv és kultúra népszerűsítésére nem csak középiskolai, de egyetemi szinten egyaránt.