Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2017. november

Konfuciusz Teaház – Magyar diákok a Chinese Bridge nemzetközi döntőjén

Chinese Bridge

2017. december 19-én, 17.00 órától a Konfuciusz Teaház következő vendége Ekler-Szabó Botond Alexander és Kollmann Máté a Chinese Bridge nemzetközi kínai nyelvi verseny résztvevői és Tóth Alexandra, az SZTE Konfuciusz Intézet irodavezető tanára.

2017. november 29.


chinese_bridgeIdén tizedik alkalommal került megrendezésre a Chinese Bridge nemzetközi kínai nyelvi verseny középiskolás tanulók számára a Konfuciusz Intézetek Központja (Hanban) szervezésében. Az április során a budapesti Kínai Nagykövetséggel közösen Szegeden megrendezett országos elődöntőn az SZTE Konfuciusz Intézet regisztrált hallgatója, a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium diákja, Ekler-Szabó Botond Alexander nyerte el az első helyezést. Így a második helyet elérő Kollmann Mátéval, a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola tanulójával közösen utazhattak Kínába, a 2017. október 17-28 között Yunnan tartomány Kunming városában megtartott nemzetközi döntőre.


A Konfuciusz Teaház keretein belül az érdeklődők megtudhatják, hogy a középiskolás diákok hogyan élték meg a kinti verseny megpróbáltatásait, hogyan jutottak be a világ 10 legjobb csoportja közé és milyen kalandokban volt részük Kínában.

 

Időpont: 2017.december 19. (kedd) 17.00

Helyszín: Rektori Hivatal – Díszterem

 

Várjuk Önöket sok szeretettel!