Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2014. szeptember

Ünnepeld velünk az I. Konfuciusz Intézetek Napját szeptember 27-én a Dugonics téren!

koi_napja

Várunk mindenkit sok szeretettel az SZTE Konfuciusz Intézet által szervezett egész napos szabadtéri kulturális programjára, Szegeden első és nem utolsó alkalommal megrendezett Konfuciusz Intézetek Napjára!

2014. szeptember 22.

I_Konfuciuszintezetek_Napja_plakatSzeptember 27-én 10:00-18:00 óra között a Dugonics téren színes kínai programokat kínálunk az I. Konfuciusz Intézetek Napja keretében. 10 órakor kezdődik a programunk bemutatkozással és köszöntéssel, majd kínai oroszlántáncot láthatnak az érdeklődők. 11 órakor kezdődik a hivatalos megnyitónk, ahol Dr. Pál József nemzetközi rektorhelyettes köszöntője után Dr. Botka László polgármester mond beszédet, majd Chen Daqiang, Fuzhou város alpolgármestere mond köszöntőt, majd végezetül Dr. Ujhelyi István EP képviselő, az SZTE Konfuciusz Intézet elnöke beszédét hallhatjuk. A köszöntők utána az SZTE Konfuciusz Intézet átadja az Egyetemnek és Szeged városának az ajándék kínai multimédiás berendezéseket, valamint a partner oktatási intézmények részére az ajándék könyveket és partnerintézmény réztáblát.

Délben harcművészeti bemutatót, majd a délután folyamán váltakozva kínai és magyar népzenei előadásokat tartunk és több alkalommal számos kisfilmet vetítünk Kína látványosságairól. A nap során még Kínából érkezett művészek előadásában kínai qipao ruhabemutató, valamint kínai népzenei és táncbemutatókat is láthatunk.

Minden látogató érkezéskor kap egy “útlevelet”. Az egész nap során a téren elhelyezett sátrakban különféle foglalkozásokon, tevékenységeken vehetnek részt a látogatók. Lesz kínai nyelvi tantermünk, bemutatjuk Kína természeti szépségeit, modern városait, a kung-fut, a kínai illemtant, lesz kirakójáték, valamint rajz és kalligráfia. Minden foglalkozáson, tevékenységen kap a látogató az útlevelébe egy bélyegzőt, amelyet a nap során ajándékokra válthat be.


A kínai útlevél játékszabálya itt tekinthető meg.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


A rendezvény plakátja pdf formátumban innen letölthető.