Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  RÓLUNK  --  MUNKATÁRSAINK

MunkatársainkMohr_Richard
Mohr Richárd
SZTE Konfuciusz Intézet
igazgató

Mohr Richárd
2014 szeptemberi kezdettel az SZTE Konfuciusz Intézet magyar igazgatója Mohr Richárd, aki egyúttal kínai kapcsolatokért felelős rektori megbízott is. Az igazgatói poszt elfoglalása előtt költözött Szegedre Pekingből, ahol 10 éven keresztül élt és dolgozott az üzleti szektorban. Az ELTE kínai szakán végzett, valamint az ELTE Fordító- és Tolmácsképző Intézetében szerzett kínai szaktolmács minősítést. Kínába költözését megelőzően a BGF Külkereskedelmi Karán tanított üzleti kínai nyelvet. Üzleti tanácsadó tevékenysége mellett üzleti trénerként is dolgozott Kínában. Több mint 20 év fordítási és tolmácsolási gyakorlata van a gazdaság, diplomácia és technika területén. Mohr Richárd most, mint sinológus dolgozik a Szegedi Tudományegyetem és a kínai egyetemek közötti kapcsolatát erősíti nyelvtanítási és kulturális kapcsolatok révén, így oktatási és kulturális hidat képezve szolgálja a magyar-kínai kapcsolatok további fejlődését.

Wang_Lei
Wang Lei
Kínai Igazgató
Wang Lei

Dr. Wang Lei a Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyetemen található Anglisztika Tanszék egyetemi docense. Bsc tanulmányait Angol nyelv és irodalom szakirányon végezte a Közép-Kína Tanárképző Egyetemen (Central China Normal University) Wuhan városában. Majd Msc és Ph.D tanulmányit a Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyetemen végezte, mint nyelvész. Az Amerikai Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában eltöltött csereprogramoknak és vendégoktatói státuszának köszönhetően komoly szakmai és kutatói tapasztalatra tett szert. A görög-római mitológia, a Biblia és a nyugati kultúrák iránti érdeklődésének, illetve a világra való nyitottságának köszönhetően már alig várja, hogy megismerkedhessen a helyi kultúrával, majd kollégáival együtt a közösséggel megismertessék a kínai nyelv és kultúra nyújtotta lehetőségeket.
Szandra
Tóth Alexandra
titkárságvezető
Tóth Alexandra

Amerikanisztika szakos bölcsészként majd nemzetközi kapcsolatok szakértőként végzett a Szegedi Tudományegyetemen. Szakmájából kifolyólag mindig is nagy érdeklődést mutatott a különböző országok történelme, kultúrája iránt. Szerencsésnek érzi magát, mivel egy olyan multikulturális környezetben fejlesztheti tudását, ahol napi szinten használhatja az angol nyelvtudását és a Nemzetközi tanulmányok szakon tanultakat, miközben az Intézet kínai és magyar munkatársainak a munkáját segíti.


nyari_fanni
Nyári Fanni
gazdasági referens
Nyári Fanni

2016-ban közgazdászként diplomáztam a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi karán. Jelenleg gazdasági referenseként dolgozom a Konfuciusz Intézetnél.


Szerencsésnek tartom magam, hogy egy ilyen multikulturális környezetben dolgozhatok, ahol a különböző kultúrák és szokások találkoznak.