Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Nyelvoktatás  --  Egyetem

Tanulj te is kínaiul! Indulj magabiztosan az életben! - Kínai nyelvtanfolyam egyetemi hallgatóknak a 2019/2020-as tanév tavaszi félévében


Kinai_nyelvorak_az_Egyetemen

Gondolkoztál már azon, hogy a diplomázást követően miként tudnád az értékedet növelni a munkaerőpiacon? Tudtad, hogy hiába a jó diploma, több európai nyelv ismerete, a friss diplomások nagy része akár fél-egy évig sem talál a végzettségének megfelelő állást? Tudtad, hogy a saját érvényesülésednek, sikerednek a kulcsa itt van előtted? Vedd fel te is az SZTE Konfuciusz Intézet kínai nyelvi kurzusát a Szegedi Tudományegyetemen a Neptunban, és indulj magabiztosan az életben!Miért is?

  1. Jelenleg a munkaerőpiacon az orosz és az arab mellett a kínai nyelvtudással rendelkező pályázók a legkeresettebbek!
  2. Számos kínai vállalat Magyarországon működteti (egyik) európai központját. Számukra a kínaiul beszélő alkalmazott kincset ér!
  3. Kína számos ösztöndíjjal várja a magyar fiatalokat a legkülönbözőbb egyetemekre és szakokra. Mindössze a repülőjegyet kell fizetned, és fél-egy, akár teljes képzéseken is tanulhatsz havi ösztöndíjjal, tandíj és kollégiumi-díj mentesen Kína legkiválóbb egyetemein. Részletek az ÖSZTÖNDÍJAK menüpontban!
  4. A 2019/2020-as tanévre a Kínai Állam még több kelet-európai, így magyar hallgatónak készül lehetőséget adni arra, hogy (nyelv)tudását Kínában csiszolja!
  5. Az angol nyelvismeret ma már szinte minden munkakörben kötelező, a kínai viszont elengedhetetlen, ha jó munkát és fizetést szeretnél!
  6. Az SZTE Konfuciusz Intézetben a Kínai Állam hivatalos nyelvvizsgáját (HSK és HSKK) is leteheted, amelyet akkreditálva leendő munkahelyeden is elismertethetsz! Két félév szorgalmas kínai nyelvtanulás után akár az alapfokú kínai nyelvvizsgát is le tudod tenni! Részletek a NYELVVIZSGA menüpontban!
  7. Az SZTE Konfuciusz Intézet folyamatosan indítja egymásra épülő kurzusait, így a kezdő szinttől egészen a felsőfokú szintig megállás nélkül fejlesztheted, csiszolhatod a nyelvtudásodat!
  8. Kiválóan fejleszti a memóriát. Szakemberek kimutatták, hogy a kínai nyelvet tanulók/beszélők egyszerre használják a bal és a jobb agyféltekéjüket is, ami nem jellemző más nyelveket beszélők esetében.
  9. A kínai nyelv tanulása egy kiváló befektetés, ami pár éven belül kamatostul megtérül!
  10. A világ népességének egyötöde beszél kínaiul, vagy jelenleg éppen azt tanulja. Ennyi ember nem tévedhet :-) !

 

Kurzusok a SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEMEN (Valamennyi kurzus 0 vagy 3 kredit értékű!):


NEPTUN-kód

Tantárgy megnevezése

Beosztás

Időpont

KINK 11

Kezdő kínai nyelv I.

hétfő és szerda

12:00 – 13:30

KINK 12

Kezdő kínai nyelv I.

hétfő és szerda

18:00 – 19:30

KINK 13

Kezdő kínai nyelv I.

kedd és csütörtök

16:00 – 17:30

KINK 21

Kezdő kínai nyelv II.

hétfő és szerda

14:00 – 15:30

KINK 22

Kezdő kínai nyelv II.

kedd és csütörtök

18:00 – 19:30

KINK 31

Kezdő kínai nyelv III.

hétfő és szerda

16:00 – 17:30

KINK 41

Kezdő kínai nyelv IV.

kedd és csütörtök

12:00 – 13:30

KINK 51

Kezdő kínai nyelv V.

kedd és csütörtök

14:00 – 15:30

KINK 61

Kezdő kínai nyelv VI.

kedd és csütörtök

10:00 – 11:30

KINK 81

Kezdő kínai nyelv VIII.

szerda és péntek

10:00 – 11:30

 

Tanfolyamaink min. 10 fő jelentkezése esetén indulnak! A jelentkezők létszámának tükrében az SZTE Konfuciusz Intézet dönthet úgy, hogy azonos szintű csoportokat összevon, melyről az NEPTUN felületén keresztül értesíti a hallgatókat!

 

Az órákat kínai mint idegen nyelv szakos anyanyelvi tanárok tartják angol nyelven. Az órák megértéséhez alapszintű angol nyelvtudás szükséges.

 

A tanár által kijelölt tankönyvet a hallgatók kikölcsönözhetik az SZTE Klebelsberg Könyvtárból, illetve szükség esetén a tananyagot fénymásolva kapják meg az oktatótól.