Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2017. szeptember

Szegedi Füvészkert Lótusz Napok 2017

Lótusz Nap

2017. augusztus 5-6-án került megrendezésre a szegedi Lótusz Napok az SZTE Füvészkertben, ahol az SZTE Konfuciusz Intézet is részt vett. A rendezvény keretein belül a vendégek bepillantást nyerhettek Ázsia rejtelmes, sokszínű világába, ahol olyan érdekes műsorokat és előadásokat láthattak, mint tradicionális indiai táncbemutató, meditációs koncertek, jóga-, és harcművészeti bemutatók, tibeti hangfürdő, thai masszázs, kézműves sátrak, illetve a távol-keleti konyha különlegességeit is meg lehetett kóstolni.

2017. szeptember 06.


Az SZTE Konfuciusz Intézet standjánál az érdeklődők nem mindennapi lótusz legyezőt készíthettek, amely igen nagy sikernek örvendett. A legyező mellett vendégeink kitölthettek egy Kínáról szóló kvízt, amely hibátlan kitöltése esetén olyan különleges kínai ajándékokat lehetett nyerni, mint a hosszú életet szimbolizáló kínai csomó.


Lótusz Nap 


A rendezvény ideje alatt Mohr Richárd, az SZTE Konfuciusz Intézet igazgatója is tartott egy előadást az SZTE Konfuciusz Intézetről, hogy minél több szegedi megismerkedhessen a kínai nyelvtanulás lehetőségeiről. Továbbá felkeltse az emberek érdeklődését eme távol-keleti ország színes kultúrája iránt.