Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2015. október

Kína és az SZTE Konfuciusz Intézet Ösztöndíjasai

Konfuciusz Teaház

2015. október 20-án ismét megrendezésre került a Konfuciusz Teaház, melynek a Hungi Vigadó adott helyet. Az előadáson a hallgatóság betekintést nyerhetett a Konfuciusz Intézet három korábbi hallgatójának 2014-15-ös tanévébe, amit Kínában töltöttek.

2015. október 22.


Konfuciusz TeaházRengei Noémi és Kopasz Máté a Pekingi Nyelvek és Kultúrák Egyetemén folytatták tanulmányaikat, míg Vidéki Vivien a Sanghaji Idegennyelvi Egyetemen. A három résztvevővel a Konfuciusz Intézet magyar igazgatója, Mohr Richárd, az Intézet igazgató ura beszélgetett.


Rendhagyó módon az esemény közben kisorsolásra került két ajándékcsomag, melyet a Konfuciusz Intézet biztosított. Az előadás során a korábbi ösztöndíjasaink meséltek arról, hogy honnan ered Kína iránti érdeklődésük, milyen előkészületeket tettek a kiutazásuk előtt, milyen problémákkal, lehetőségekkel, meglepő helyzetekkel kerültek szembe a kint töltött évük során. Az est során a nézők megtekinthették a három előadó saját készítésű képeit az egyetemükről, illetve azokról a helyekről, amiket felkerestek utazásaik során.


Az est végén a közönség kérdezhetett a Konfuciusz Teaház meghívott vendégeitől, s elfogyaszthatták az esemény névjegyévé vált teakülönlegességet.