Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2013. július

50 gyerek érkezett Szecsuánból Magyarországra nyaralni az SZTE Konfuciusz Intézet társszervezésében

_23

Ujhelyi István, az Országgyűlés Alelnökének és egyben az SZTE Konfuciusz Intézet elnökének meghívására az áprilisi szecsuáni földrengés sújtotta területről július 25-én, csütörtökön 50 fős diákcsoport érkezett Zánkára, hogy felejthetetlen 12 napot töltsön el Magyarországon. A gyerekeket 10 fős vezetői csoport kíséri: hivatalvezetők, diplomaták és pedagógusok.

2013. július 31.

_21Az új Világhíd Alapítvány és a China Foundation for Peace and Development fővédnöksége alatt létrejött programban az SZTE Konfuciusz Intézet társszervezőként vesz részt. A rendezvény a magyarországi Kínai Nagykövetség és a magyarországi kínai cégek támogatásával valósul meg.


A meghívás elsődleges célja, hogy a gyerekek jól érezzék magukat és kikapcsolódjanak Magyarországon, elfelejtsék a földrengés okozta kellemetlen élményeket. A szervezők éppen ezért izgalmas programokkal és helyszínekkel tűzdelték tele a 12 napos kirándulást. A gyerekek minden délelőtt magyar órán vehetnek részt, melyen megismerkedhetnek országunkkal, a magyar nyelvvel, kultúrával és történelemmel.


Az elmúlt napokban a diákok látogatást tettek Tihanyban és Badacsonyban, kirándultak Balatonfüreden, megnézték a sümegi várat és felkeresték a Művészetek Völgyét is Kapolcson. Többségük most jár először külföldön, így a magyarországi kirándulás kétségtelenül életre szóló élmény marad számukra, melyet mi sem bizonyít jobban, mint hogy minden szabad percüket a Balatonban való önfeledt fürdőzéssel töltik.



A földrengés sújtotta Szecsuánból 50 gyerek érkezett Magyarországra nyaralni az SZTE Konfuciusz Intézet társszervezésében


A csoport Szegedre is ellátogat, ahol csütörtök reggel Pál József, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese köszönti őket, majd megtekintik az SZTE Konfuciusz Intézetet. A szegedi programból természetesen nem hiányozhat a városnézés, a Vadaspark és a Napfényfürdő Aquapolis sem!