Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Szervezeti felépítés  --  Központi szolgáltató egységek  --  SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2015. november
Konfuciusz Intézet 2015. november

Konfuciusz nyilt nap

2015. november 25-én a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete részt vett a Szegedi Tudományegyetem középiskolásoknak szóló nyílt napján. Nagy örömünkre szolgált, hogy rengetegen érdeklődtek a kínai kultúra, a kínai nyelvtanulás és a Kínába szóló ösztöndíjak iránt.

kallig

Zhang Changhong, a Sanghaj Nemzetközi Tanulmányok Egyetem professzora 2015. november 20-tól 27-ig Szegedre látogatott, ahol két előadást is tartott az érdeklődőknek. 2015. november 23-án délelőtt 9:00-12:00 óráig előadást tartott, melynek témája ”Gondolataink képi világa, kínai tusfestés” volt.

Eotvos

2015. november 24-én a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete részt vett a Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium és Általános Iskola nyílt napján.

Kínai filmhét

A Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete és a Kínai Állami Médiahatóság főszervezésében, a Belvárosi Mozi valamint, a H-Forest Média társszervezésében hivatalosan is megkezdődött a Kínai Filmhét.