Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Üzleti tréningek

Üzleti tréningek az ÖN cégének

Az SZTE Konfuciusz Intézet kínai üzleti tréningeket szervez cégek számára.


Uzleti_treningHa Ön úgy döntött, hogy cégével Kínában is szeretne megjelenni, már bizonyára jól tudja, hogy mekkora potenciált jelent az ázsiai piac. Ha Ön még csak most fontolgatja, vagy esetleg eddig nem gondolkozott el rajta komolyabban, akkor az alábbi rövid összefoglaló Önnek szól.

 

Miért éri meg nyitni Kína felé nekünk magyaroknak?

 1. Mert az ázsiai ország hatalmas piacot és vásárlóerőt jelent. Az életszínvonal fokozatos emelkedésével egyre nagyobb az igény a kiváló minőségű termékekre.
 2. Mert a magyar innováció fogalom Kínában. A kínai partnerek várják a magyar szakértelmet, knowhow-t.
 3. Mert kiemelt EU-s támogatásokra lehet pályázni
  (további részletek a HITA és az NFÜ honlapján)
  magyar-kínai gazdasági, innovációs
  együttműködések
  terén.
 4. Uzleti_trening1Mert Kína területének mindössze 6%-a művelhető: a minőségi élelmiszerre nagyobb az igény mint valaha. A magyar élelmiszerek az európai piacokon is a legjobb minősítést kapják.
 5. Mert Kína vízkészlete fogyóban van: 2020-ig a Kínai Kormány kiemelt feladatként kezeli a vízgazdálkodás kérdését. Mi vizekben gazdag ország vagyunk, melyhez kellő szakértelem is párosul.
 6. Mert a környezetvédelem és a zöld energia hasznosítása szintén kiemelt projektje a Kínai Kormánynak: az ázsiai ország számos üzleti konferenciát, üzleti találkozót szervez kínai és nyugati kutatók és üzletemberek részvételével, és kiemelten támogatja az együttműködést ezen a területen.
 7. Mert habár a kínai orvoslás nemzeti kincsnek számít, a globalizáció okozta újabb és újabb betegségekkel nem tudja eredményesen felvenni a harcot. A magyar szakértelem ezen a területen
  is termékeny talajra találna.

 

És miért éri meg Önnek a Szegedi Konfuciusz Intézettel felkészülnie?

 1. Mert tréningjeinket képzett szakemberek tartják, akik számára nem létezik a „nekem ez kínai” fogalom.
 2. Mert kulturális ismeretek nélkül nem lehet eredményesen megjelenni Kínában. Mi segítünk Önnek áthidalni ezt a problémát.
 3. Mert munkatársaink kiválóan beszélnek és oktatnak kínaiul. Egy minimális nyelvismeret pedig elengedhetetlen a kínai piacon történő sikeres érvényesüléshez.
 4. Mert rugalmasan alkalmazkodunk cége igényeihez, időbeosztásához.
 5. Mert Intézetünk kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkezik, így eredményesen tudunk segíteni az első lépésekben.

 

Tréning-ajánlataink

 

BUSINESS START csomag

 • Kínai üzleti etikett tréning (90 perc)

 

Leírás: A résztvevők megismerkednek a kínai viselkedéskultúra és üzleti etikett alapjaival. Gyakorlati tudást szereznek a kínai partnerekkel történő kapcsolattartás és –építés sikerre vezető mikéntjéről.

 

BUSINESS MÉDIUM csomag

 • Kínai üzleti etikett tréning (90 perc)
 • Átfogó kínai történelem, vallások és hagyományok előadás (120 perc)

 

Leírás: A résztvevők megismerkednek a kínai viselkedéskultúra és üzleti etikett alapjaival. Gyakorlati tudást szereznek a kínai partnerekkel történő kapcsolattartás és –építés sikerre vezető eszközeiről. Átfogó ismereteket szereznek a kínai történelemről, a kínai szemléletet máig meghatározó filozófia irányzatokról, a főbb hagyományokról és ünnepekről.

 

BUSINESS MÉDIUM+ csomag

 • Kínai üzleti etikett tréning (90 perc)
 • Átfogó kínai történelem, vallások, hagyományok előadás (120 perc)

+ 5 alkalmas (5 x 1,5 óra) business kínai nyelvtanfolyam

 

Leírás: A résztvevők megismerkednek a kínai viselkedéskultúra és üzleti etikett alapjaival. Gyakorlati tudást szereznek a kínai partnerekkel történő kapcsolattartás és –építés sikerre vezető eszközeiről. Átfogó ismereteket szereznek a kínai történelemről, a kínai szemléletet máig meghatározó filozófia irányzatokról, a főbb hagyományokról és ünnepekről. A kulturális ismeretek kiegészítéseként a résztvevők megismerkedhetnek a kínai nyelv alapjaival, megtanulják az alapvető kínai kifejezéseket, amelyek ismerete fontos eszköz a kínai partner bizalmának elnyeréséhez.

 

BUSINESS PRÉMIUM csomag

 • Kínai üzleti etikett tréning (90 perc)
 • Átfogó kínai történelem, vallások, hagyományok előadás (120 perc)
 • Cégalapítás Kínában tréning (90 perc)

+ 5 alkalmas (5 x 1,5 óra) business kínai nyelvtanfolyam

BÓNUSZ: a cég névjegykártyáinak (max. 3) fordítása kínaira

 

Leírás: A résztvevők megismerkednek a kínai viselkedéskultúra és üzleti etikett alapjaival. Gyakorlati tudást szereznek a kínai partnerekkel történő kapcsolattartás és –építés sikerre vezető eszközeiről. Átfogó ismereteket szereznek a kínai történelemről, a kínai szemléletet máig meghatározó filozófia irányzatokról, a főbb hagyományokról és ünnepekről. A kulturális ismeretek kiegészítéseként a résztvevők megismerkednek a kínai nyelv alapjaival, megtanulják az alapvető kínai kifejezéseket, amelyek ismerete kiváló eszköz a kínai partner bizalmának elnyeréséhez. Az ajánlat részeként előadást hallhatnak a kínai cégalapítás menetéről, hogy felkészülten álljanak a feladathoz. A vállalkozás beindításához, a kínai piacra történő sikeres belépés első állomásaként Intézetünk lefordítja céges névjegykártyáikat.

 

Business tréningjeink részleteiről érdeklődjön Intézetünkben a (62) 544-712 telefonszámon, vagy a konfuciusz@rekt.szte.hu e-mail címen.