Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2021. május

Ösztöndíjfelhívás - 2021 Shanghai Nyári Egyetem

sisu_osztondij

2021. május 11.

The Belt and Road Countries Program

 

Bevezető

I. A Sanghaj Nyári Egyetem ösztöndíjprogram, rövidítve 3S, a Sanghaji Önkormányzat támogatásával valósul meg már 2010 óta, amelynek fő célja, hogy lehetőséget biztosítson külföldi hallgatók számára a kínai nyelv elsajátításában és a kínai kultúra megismerésére. A Sanghaji Önkormányzat által megbízott Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyetem (SISU) már 2015 óta sikeresen ad otthont a 3S programok egyikének (The Belt and Road Countries Programjának). A COVID 19 járványügyi helyzet világszerte kifejtett hatása miatt a 2021-es Sanghaji Nyári Egyetem online formában lesz megtartva.

 

II. Időtartam

2021. július 12 - augusztus 6. (4 hetes program)

Online megnyitó ünnepség: 2021. július 11.

 

III. Tanterv leírás

  1. Kínai nyelvtanfolyamok (online): nyelvtan, szókincs, olvasás, beszéd, szövegértés stb. 9:00 és 12:00 óra között (magyar idő szerint).
  2. Kulturális élmények: Online utazás a Bund rakpartján, a Népi téren és a NanJing utcán, valamint Online látogatás a CPC helyszínére, ahol az első nemzeti kongresszust tartották, továbbá Online látogatás Sanghaj történelmi és modern helyszíneire, illetve a porcelángyártás és a porcelánkultúra, a teakultúra és a selyemkultúra megismerése stb.
  3. Tematikus előadások: A kortárs világ vizsgálata a konfucianizmus, Kína külgazdasági kapcsolatai, illetve Kína-USA-Európa stratégiai interakciói szempontjából.

 

IV. Jelentkezés feltételei: 16 és 40 év közötti, jó egészségnek örvendő külföldiek jelentkezhetnek, akik az elmúlt egy évben regisztrált hallgatói voltak az SZTE Konfuciusz Intézetnek.

 

V. Jelentkezési határidő: 31 May 2021

 

VI. Jelentkezési anyagok:
  1. Angol nyelvű önéletrajz (kínai nyelvtanulmányok részletezésével)
  2. Angol nyelvű motivációs levél
  3. Előnyt jelent a kínai nyelven írt önéletrajz, továbbá a dokumentált aktív részvétel az Intézet által szervezett oktatási és kulturális programokon (nyelvvizsga, Chinese Bridge, tanfolyamok, rendezvények)

 

VII. A pályázati anyagot a konfuciusz@szte.hu e-mail címen várjuk.