Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2017. április

Konfuciusz Teaház - „Egy gondolat az ételért”

Konfuciusz teaház

2017. április 6-án, csütörtök, 17 órától az SZTE Konfuciusz Intézet és a Szegedi Közéleti Kávéház közös szervezésében került megrendezésre a Konfuciusz Teaház, melynek vendége Cao Zheng Yin Joy, a Wok n’ Go étterem tulajdonosa volt.

2017. április 11.


_MG_0519„Egy gondolat az ételért” című előadás keretein belül, a Kína iránt érdeklődő vendégek megismerkedhettek Cao Zheng Yin Joy, közismertebb nevén Joy bácsi, nem mindennapi élettörténetével.


Az étteremtulajdonos többek között arról mesélt, hogy családjával együtt miért döntöttek úgy, hogy Magyarországon telepednek le és kezdenek új életet. A két ország közötti kulturális különbségekből adódóan felmerült az is, hogy kínai állampolgárként miként sikerült beilleszkedniük a magyar társadalomba, illetve szóba került a kettős identitás kérdése egyaránt. Végül, de nem utolsó soron, Joy bácsi lelkesen mesélt a kínai és a magyar ételekről.


Következő Konfuciusz Teaházunkra, 2017. május 5-én (péntek) 17:00 órától kerül sor a Rektori Hivatal Dísztermében, melynek vendége Matura Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi adjunktusa lesz.


Előadásának címe: „ A nagy kínai sebességváltás”.