Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2016. november

Ismét Kínai Filmklub az SZTE Konfuciusz Intézetben!

Ip_Man_kezdo

Az SZTE Konfuciusz Intézet újabb mozi-estre invitálja az érdeklődőket 2016. november 16-án (szerdán), 17.00 órai kezdettel a Rektori Hivatal 5-ös termébe, ahol az Ip Man kínai harcművészeti film kerül vetítésre.

2016. november 14.



A plakát pdf formátumban innen tölthető le


ip_manIp Man

magyarul beszélő, kínai harcművészeti film

 

Helyszín: Rektori Hivatal, földszint, 5-ös terem.
(Dugonics tér 13.)

 

Időpont: 2016. november 16. 17:00

 

A film a kínai harcművész, Jíp Man életének egy szakaszát mutatja be. A filmet Wilson Yip rendezte, az akciókoreográfiát Sammo Hung és Tony Leung Siu-hung tervezte. Az alkotás elnyerte a Hong Kong Film Awards legjobb filmnek és legjobb harckoreográfiának járó díját.

 

A történet Ip Man életének egy szakaszát mutatja be, Kína második világháború alatti japán megszállása előtt és alatt. Ip Man felnőtt férfiként, családapaként látható, aki feleségével és kisfiával él Fosan városában. Ip mestere a Wing Chun harcművészetnek, nagy tiszteletnek örvend a városban. Csak a harcművészettel foglalkozik, elhanyagolja a családját, ami miatt felesége neheztel rá. Ip mesternek szembe kell néznie egy csoport déli harcossal, akik sorban legyőzik a város összes mesterét, Ip azonban megleckézteti a vezetőjüket.


Várunk minden érdeklődőt szeretettel!