Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2016. március

Konfuciusz Teaház - A kínai randevú - Kelet bölcsessége és harcművészete a szívünkben

A Konfuciusz Teaház áprilisi vendége Baló Júlia televíziós műsorvezető, szerkesztő-riporter.

2016. március 29.


Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézet

Dugonics tér 13. Fszt. 13., Szeged, 6720


Időpont: 2016. április 26. 17:00-19:00


„...Szinte születésemtől kezdve az életem a médiához, a filmhez, a színházhoz kötődik. Már egyetemista koromban olyan világsztárok közelségébe kerültem (munkám révén), akikkel magyar újságírók, riporterek soha. Sőt, külföldiek is csak kevesen… Interjú-köteteim, televíziós sorozataim – többek között –: „Interjúk világsztárokkal”, „Sztárportrék”, „Hollywoodi Interjúk” rögzítik ezeket a találkozásokat. ..."

„A kínai kultúrához 13 évvel ezelőttig az égvilágon semmi sem kötött… A televíziót az egyik napról a másikra - különböző okok miatt – otthagytam. Elkezdtem a taiji –t , s annak révén megismertem a kínai harcművészet legnagyobb, leghíresebb csillagait. Új, ellentmondásos világ kapuja tárult ki előttem, távol tartva a „szakítás” fájdalmát, mindazt, ami a korábbi életemet jelentette. ..."

„...És mégis: minél inkább elmélyülök ebben, a miénktől teljesen eltérő-, számomra merőben új kultúrában, annál inkább rájövök: én mégiscsak ugyanazt teszem, mint a korábbi évtizedekben, csak a szereplők, a körülmények változtak. Mindenesetre életem ezen szakaszában tanultam a legtöbbet a világról, az érzelmekről, a gondolkodásmód lehetőségeiről, önmagamról. …"

„...Amikor a legutóbbi, Tigrismester című könyvem bemutatóján a riporter megkérdezte a jelenlévő címszereplő Shi Xing Hong-ot , hogy miként határozná meg a hozzám fűződő viszonyát, a mester kis csönd után, így válaszolt:
„Nos, rólam sokan akartak könyvet írni… Amerikából is többen felkerestek… Én egyetlen embernek, Júliának mondtam igent. ...”
(Baló Júlia)