Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2015. január

Nyílt nap a Makói Általános Iskola Bartók Béla tagintézményben

Makói Általános Iskola

2015. január 17-én (szombaton) 9.00 órától nagy lelkesedéssel várták a leendő kis iskolásokat az SZTE Konfuciusz Intézet és a Makói Általános Iskola Bartók Béla tagintézményének munkatársai, akik különféle játékokkal kedveskedtek az ovisoknak és tájékoztatókkal a szülőknek.

2015. január 21.


 


A nyílt napot az Általános Iskola igazgatónője, Kincses Tímea nyitotta meg, aki kiemelte az iskola erősségeit, segítséget adva a szülőknek az iskolaválasztáshoz. Az ének-zene mellett az iskola egy másik különlegességgel is rendelkezik, mégpedig 2014 szeptemberétől lehetőség van a kínai nyelv tanulására. Sikerének bizonyítékaként a kis nebulók (akik már tanulják a nyelvet Wu Hongmei tanárnővel) énekkart szerveztek, és a megnyitón meg is mutatták ügyességüket kínai dalok éneklésével.


Nyílt nap a Makói Általános Iskola Bartók Béla tagintézményben / Open day at Bartók Béla member institution of Makó Primary School  


A megnyitón köszöntőt mondott Cao Hang, az Intézet kínai igazgatója, valamint Mohr Richárd, az Intézet magyar igazgatója is. Kiemelték, hogy milyen óriási lehetőség előtt állnak a mai gyerekek, hogy már ilyen fiatalon nyelveket sajátíthatnak el. Mohr úr hangsúlyozta, hogy amikor ő kezdte a kínai nyelv tanulását, az országban csak egy helyen tehette meg mindezt, ráadásul kizárólag Budapesten, rávilágítva arra, hogy mennyit változott a Világ 25 év alatt, azon belül Kína is.




A megnyitót követően négy csoportba osztották a gyerekeket, akik a különböző helyszíneket rotációban látogathatták meg. Az egyik ilyen helyszín a Konfuciusz Intézet tanterme volt, ahol kifestőkkel, kirakóssal, nyelvi játékokkal, zenés-táncos programmal, kínai focival és rengeteg lufival várták a résztvevőket.


A nyílt nap nagy sikernek örvendett, ahol a kicsik közelebbről is megismerkedhettek a kínai kultúrával és a kínai mondókákkal, felfedezve azt is, hogy a kínai kultúra és nyelv is lehetnek ugyanolyan játékosak, szórakoztatóak és viccesek, mint amivel az oviban eddig találkozhattak.