Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2015. december

Ovisok az SZTE Konfuciusz Intézetében

ovoda

2015.12.16-án, szerda délelőtt az SZTE Konfuciusz Intézet legújabb partnerintézményének, a szegedi Nádor Utcai Óvoda kis ovisai látogattak el az Intézetbe, hogy megismerhessék, hol dolgozik a kínai tanárnőjük Wang Yao, valamint az Intézet többi munkatársa.

2015. december 21.


partnerAz Óvodában 2015. októberétől van lehetőség a kínai nyelv tanulására az 5 és 6 éves gyermekek számára. A kis „diákok” nagyon lelkesek, ami nem is csoda, hiszen játszva, mozogva, illetve énekelve sajátítják el ennek a nehéz és különleges nyelvnek az alapjait.


Szerda délután a kis csoport kínai dalocskákkal kedveskedett az Intézet kollégái számára, a gyerekek pedig kedves matricákat kaptak szereplésükért cserébe.


Ez alkalomból az Óvoda részére Mohr Richárd igazgató úr átadott egy réztáblát, melyet minden tagintézménynek ajándékul szán az Intézet, valamint számos dekorációs elemet, mellyel berendezhet az óvoda egy Kína-sarkot.


Az SZTE Konfuciusz Intézet szeretné megalapozni a kínai nyelvtanulási lehetőséget egészen az óvodától az egyetemig bezárólag, hogy a nyelv tanulása egy folytonosságot követhessen. Reméljük a közeljövőben még több óvoda csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez.